«Η εξαφάνιση 502 ποινικών δικογραφιών από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας είναι ένα πρωτόφαντο, πρωτόγνωρο πανελληνίως γεγονός, που προκάλεσε σοκ και έκπληξη», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας.

Για γεγονός, το οποίο έχει προκαλέσει σοκ και έκπληξη, όχι μόνο σε τοπικό, αλλά σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς είναι πρωτόγνωρο για τα δικαστικά πράγματα της χώρας, κάνει λόγο ο Γιώργος Καλούδης αναφερόμενος στην υπόθεση εξαφάνισης πεντακοσίων και πλέον δικογραφιών από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη 16 Ιουνίου αναφέρεται στο αίσθημα ασφάλειας, τόσο των πολιτών, όσο και των δικηγόρων, το οποίο έχει κλονισθεί από την πρωτόφαντη αυτή υπόθεση εξαφάνισης 502 -σύμφωνα με τα στοιχεία του Δ.Σ.Κ.- φακέλων από το Δικαστικό Μέγαρο του νησιού.

Επί λέξει η ανακοίνωση του Γιώργου Καλούδη για τη συγκεκριμένη υπόθεση αναφέρει τα εξής:

«Η εξαφάνιση 502 ποινικών δικογραφιών από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας είναι ένα πρωτόφαντο, πρωτόγνωρο  πανελληνίως γεγονός που προκάλεσε σοκ και έκπληξη. Δεν είναι ούτε 5 δικογραφίες ούτε 10 δικογραφίες, είναι 502 ή όσες είναι τελικά.

Συμπεριλαμβάνονται υποθέσεις από το 2010 και αρκετές ή πολλές είναι παραγεγραμμένες ήδη λόγω της  5ετούς παραγραφής.

Πολίτες που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και ανέμεναν τη δίκη τους αλλά και πολίτες που αδίκως κατηγορήθηκαν και ανέμεναν να αποδείξουν το δίκιο τους και το άδικο της κατηγορίας απογοητεύτηκαν διότι δεν έτυχαν δίκης.

Μακράν απέχει η δίκαιη δίκη. Κλονίσθηκε το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών και των δικηγόρων.

Η υπόθεση αυτή που έθιξε πολίτες αλλά και τον ίδιο τον θεσμό της δικαιοσύνης πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος, μία μία, με σχολαστικότητα και τα πορίσματά της να δοθούν στη δημοσιότητα, καθόσον η Δικαιοσύνη απονέμεται στο ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

Οι πολίτες της Κέρκυρας και από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας ας προσφύγουν άμεσα ο κάθε ένας στον εντολοδόχο Δικηγόρο του, για να ενημερωθούν για την ανασύσταση φακέλλου που δικαιούνται.

Επί Προεδρίας μου υπάρχει διαφάνεια, πνέει αέρας ελευθερίας και αγωνίζομαι σκληρά για τις αρχές της ισότητας όλων απέναντι στο Σύνταγμα και τους νόμους αλλά και για την αξιοπρέπεια και για το ψωμάκι (εάν όχι ψίχουλα πλέον) των Δικηγόρων, του 1ου Επιστημονικού Κλάδου κάθε Δυτικής Δημοκρατικής πολιτείας».

Πηγή: Ενημέρωση Κέρκυρας