Δράση ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και πρόληψης για τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα υλοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στο πλαίσιο της Εαρινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εξέτασης (Spring European Testing Week), 15-22 Μαΐου 2023.
Η Εαρινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εξέτασης, για 11η συνεχή χρονιά, αποτελεί μια δυναμική εκστρατεία που ενθαρρύνει τους δημόσιους και μη οργανισμούς, τις κοινότητες και τις δομές υγείας σε όλη την Ευρώπη να προωθήσουν την εξέταση για τον HIV, τις Ηπατίτιδες Β & C και τα Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα, μέσω της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης του κοινού για τα οφέλη της έγκαιρης εξέτασης των εν λόγω νοσημάτων.
Το Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας ΕΟΔΥ στην Πολυκλινική Αθηνών θα διενεργεί δωρεάν, ανώνυμους και εμπιστευτικούς ελέγχους με τη μέθοδο της δοκιμασίας της ταχείας ανίχνευσης (rapid test), χωρίς ραντεβού, για HIV/AIDS – Ηπατίτιδα Β & C-Σύφιλη-Χλαμύδια-Γονόρροια.
Ο έλεγχος θα πλαισιώνεται από συμβουλευτική πριν και μετά την εξέταση (pre and post-counseling), ιατρική καθοδήγηση σε θέματα σεξουαλικής υγείας, αλλά και διανομή προφυλακτικών και έντυπου ενημερωτικού υλικού. Η δράση υλοποιείται κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες (09:00-14:00).

Πληροφορίες/Επικοινωνία:

  • Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας, Πολυκλινική Αθηνών, Πειραιώς 3, Ομόνοια, 2ος όροφος, 210.8813615, [email protected]
  • Τμήμα Παρεμβάσεων στην Κοινότητα για τον HIV/AIDS, 210.5212025
  • Συμβουλευτικός Σταθμός και Τηλεφωνική Γραμμή για το HIV/AIDS, 210.7239945

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ