Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενεργοποιεί τον Εθνικό Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων για τον κορωνοϊό, ενώ τίθενται άμεσα σε λειτουργία δύο κέντρα επιχειρήσεων – πιθανόν και εντός της ημέρας.

Το πρώτο κέντρο θα βρίσκεται στον δεύτερο όροφο της ΓΑΔΑ και θα λειτουργεί ως «κέντρο ιχνηλάτησης» των επαφών, επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Στελεχώνεται από αστυνομικούς και πυροσβέστες, με αρμοδιότητα να εντοπίζουν τον κύκλο επαφών των ασθενών στην Ελλάδα και να εφαρμόζουν τα απαιτούμενα μέτρα καραντίνας. Το κέντρο θα στελεχώσουν και περίπου 150 ειδικοί ανακριτικοί υπάλληλοι.

Το δεύτερο από τα κέντρα επιχειρήσεων θα εδράζεται στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής, στο Χαλάνδρι, και θα λειτουργήσει ως «κέντρο ενημέρωσης». Στελεχώνεται από 70 αξιωματικούς της Πυροσβεστικής, που τις προηγούμενες εβδομάδες είχαν παρακολουθήσει ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον σκοπό αυτό.

Οι ένστολοι θα επικοινωνούν με άτομα από το περιβάλλον ασθενών με κορωνοϊό δίνοντάς τους οδηγίες για την τήρηση της καραντίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ταυτόχρονα, εξετάζεται και η δημιουργία ενός τρίτου κέντρου επιχειρήσεων στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που θα λειτουργεί ως γενικό «εποπτικό κέντρο». Εκεί θα συγκεντρώνονται όλες οι πληροφορίες για την εξάπλωση του κορωνοϊού και τις ενέργειες των αρμόδιων φορέων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ