Στην Αίγυπτο μετέβη εκτάκτως ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας όπου θα έχει συνομιλίες με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι.

Σύμφωνα με αιγυπτιακά ΜΜΕ, Αθήνα και Καίρο φαίνεται ότι βρίσκονται κόντα σε συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών εντός ωρών.

Δημοσιεύματα επικαλούνται ελληνικές διπλωματικές πηγές, αναφέροντας ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών πρόκειται να φτάσει στην Αίγυπτο, σήμερα Πέμπτη, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης για να μπουν οι τελευταίες πινελιές στη συμφωνία για οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν συμφωνηθεί όλες οι πτυχές της συμφωνίας, και απομένουν τρία λεπτά σημεία τα οποία δεν μπορούσαν να επιλυθούν παρά μόνο δια ζώσης, γι’ αυτό και ο Νίκος Δένδιας μεταβαίνει στην Αίγυπτο όπου θα τα διαπραγματευθεί.

Όπως μεταδίδουν τα αιγυπτιακά MME, ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Σαμέχ Σούκρι θα συναντηθεί με τον έλληνα ομόλογό του και μετά το πέρας της συνάντησης (περίπου στις 5 το απόγευμα) θα πραγματοποιηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου και Κοινό Ανακοινωθέν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ