Με αφορμή την συμπλήρωση εβδομήντα ετών από την έκδοση του ιστορικού και βραβευμένου από την Ακαδημία Αθηνών «Νομικού Βήματος», ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών διοργανώνει πανηγυρική εκδήλωση την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 18:30΄- 21:00΄ στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης «Δημήτρης Παντερμαλής».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Χαιρετισμοί:

Η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Γεώργιος Φλωρίδης, Υπουργός Δικαιοσύνης

Ευαγγελία Νίκα, Πρόεδρος ΣτΕ

 Γεώργιος Καλλιμόπουλος, Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής ΝοΒ, Ομότιμος Καθηγητής Αστικού Δικαίου ΕΚΠΑ

Δημήτριος Βερβεσός, Πρόεδρος ΔΣΑ

Ομιλητές:

Ευάγγελος Βενιζέλος, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου ΑΠΘ, με θέμα: «Η μετεξέλιξη της έννοιας του Συντάγματος στα εβδομήντα χρόνια έκδοσης του Νομικού Βήματος».

Φίλιππος Σπυρόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου ΕΚΠΑ, με θέμα: «Σκέψεις για την προαναγγελθείσα Αναθεώρηση του Συντάγματος».

Απόστολος Γεωργιάδης, Ομότιμος Καθηγητής Αστικού Δικαίου ΕΚΠΑ, με θέμα: «Καιρός να προχωρήσουμε σε αναμόρφωση του Κληρονομικού Δικαίου»

Ιωάννης Σπυριδάκης, Ομότιμος Καθηγητής Αστικού Δικαίου ΕΚΠΑ, με θέμα: «Η κανονιστική ισχύς του πραγματικού».

Ηλίας Αναγνωστόπουλος, Καθηγητής Ποινικού Δικαίου ΕΚΠΑ, με θέμα: «Το φιλελεύθερο ποινικό δίκαιο από τις στήλες του Νομικού Βήματος – Μέρος Α΄»

Χριστόφορος Αργυρόπουλος, Δικηγόρος Αθηνών, με θέμα «Το φιλελεύθερο ποινικό δίκαιο από τις στήλες του Νομικού Βήματος – Μέρος Β΄»

Συντονισμός: κ. Χριστίνα Τσαγκλή, Μέλος ΔΣ ΔΣΑ, Σύμβουλος Έκδοσης ΝοΒ

Πέρας προσέλευσης ώρα 18:00΄

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ