Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια, διέταξε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριάνος.

Ειδικότερα, έδωσε εντολή να διενεργηθεί εισαγγελική έρευνα προς πάσα κατεύθυνση για τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια, κατά της θεσμοθέτησης των μη κρατικών ΑΕΙ, με προφανή τον κίνδυνο να χαθεί η εξεταστική περίοδος.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, θα  διερευνηθεί η διάπραξη τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας, παράνομη βία και παράβαση καθήκοντος. Λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα, άμεσα θα αρχίσουν οι καταθέσεις με τον Εισαγγελέα να καλεί ως μάρτυρες μεταξύ άλλων εκπροσώπους πρυτανικών αρχών.

Τη διενέργεια της έρευνας ανέλαβε ο Εισαγγελέας, Νικόλαος Μαργαρίτης, ο οποίος θα αναζητήσει ευθύνες των συμμετεχόντων στις καταλήψεις αλλά και τυχόν άλλων προσώπων. Ως εκ τούτου, θα διερευνηθούν και οι όποιες ενέργειες εκ μέρους των αρμόδιων πρυτανικών αρχών για την αποτροπή των καταλήψεων καθώς και οι πρωτοβουλίες μετά την έναρξή τους, στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ