Οι απίστευτες εικόνες που είδαμε τη Δευτέρα στην Αττική Οδό με χιλιάδες εγκλωβισμένα αυτοκίνητα επί ώρες στον αυτοκινητόδρομο, λόγω του χιονιά, έχουν προκαλέσει αντιδράσεις με τους πολίτες να κινούνται νομικά.
Σύμφωνα με το dikastiko.gr ένας καρδιοπαθής που εγκλωβίστηκε με ταξί στην Αττική οδό καταθέτει μήνυση στην εταιρεία του αυτοκινητοδρόμου για άσκηση ποινικής δίωξης, ζητώντας και αποζημίωση.
Η ποινικολόγος Γιάννα Παναγοπούλου αναφέρει χαρακτηριστικά: «ένας καρδιοπαθής άνδρας πρόσφατα χειρουργημένος με σοβαρότατο πρόβλημα υγείας εγκλωβίστηκε σε ταξί επιστρέφοντας από την εργασία του στο έλεος των χιονοκαταιγίδων ενώ εισήλθαν στην Αττική οδό επί είκοσι τουλάχιστον ώρες.
Κινδύνευσε η υγεία και η ζωή του χωρίς νερό, στερούμενος τα φάρμακα του, δίχως θέρμανση και καύσιμα στο έλεος του χιονιά χωρίς καμιά βοήθεια από τους υπεύθυνους.
Αυτή τη στιγμή έχει απεγκλωβιστεί βρίσκεται στο νοσοκομείο και ο ίδιος και η οικογένεια του μας έχουν δώσει εντολή όπως καταθέσουμε αγωγή και μήνυση κατά της εταιρείας της αττικής οδού για άσκηση ποινικής δίωξης και την παραδειγματική τιμωρία των υπεύθυνων αλλά και για την χρηματική του αποζημίωση».