Στο στόχαστρο έρευνας εισαγγελέων, ομοσπονδιακών αστυνομικών και κρατικών αξιωματούχων μπήκαν τα ραφεία της Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη, ανέφερε το γραφείο του εισαγγελέα της πόλης.
Εισαγγελείς αρνήθηκαν να κάνουν δηλώσεις για τους λόγους της έρευνας.
Η εισαγγελία ανέφερε πως εκπρόσωποι της οικονομικής ρυθμιστικής αρχής BaFin λαμβάνουν επίσης μέρος.
Όπως αναφέρουν οι Financial Times, εκδόθηκε ένταλμα έρευνας από το περιφερειακό δικαστήριο της Φρανκφούρτης καθώς υπάρχουν πληροφορίες για ξέπλυμα χρήματος, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί εάν συνδέονται με τις ύποπτες συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στο τμήμα διαχείρισης περιουσίας μεταξύ 2013 και 2018.

Η τράπεζα επιβεβαιώνει

Η ίδια η Deutsche Bank επιβεβαίωσε την πληροφορία, προσθέτοντας ότι η έφοδος των αρχών συνδέεται με αναφορές της τράπεζας που επισήμαιναν ύποπτες δραστηριότητες για πιθανή νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η τράπεζα ανακοίνωσε μια μεγαλύτερη του αναμενόμενου αύξηση 17% στα κέρδη πρώτου τριμήνου καθώς τα έσοδα της επενδυτικής τραπεζικής αυξήθηκαν σημαντικά, προειδοποίησε όμως πως ο πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε να επηρεάσει τα ετήσια κέρδη.
Η έρευνα, που εστίαζε σε ύποπτες συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στο τμήμα διαχείρισης περιουσίας μεταξύ 2013 και 2018, σταμάτησε μεν λίγο αργότερα, αλλά η Deutsche Bank πλήρωσε 15 εκατ. ευρώ για ανεπαρκείς ελέγχους όσον αφορά το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Τον Οκτώβριο του 2020 οι εισαγγελείς της Φρανκφούρτης επέβαλαν στην τράπεζα πρόστιμο 13,5 εκατ. ευρώ για καθυστερημένη αναφορά ύποπτων συναλλαγών που σχετίζονταν με το παράρτημα της Danske Bank στην Εσθονία, καταλήγουν οι Financial Times.
Η γερμανική τράπεζα, υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Ziving, προσπαθεί να αποκαταστήσει τη φήμη της έπειτα από σειρά ντροπιαστικών και κοστοβόρων αποτυχιών συμμόρφωσης με κανονιστικές ρυθμίσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ