Έφεση κατά του βουλεύματος για τη φονική φωτιά στο Μάτι άσκησε η Εισαγγελία Εφετών.
Βάσει του βουλεύματος του συμβουλίου πλημμελειοδικών είχε διαταχθεί η συνέχεια της ανάκρισης για πέντε πρώην υψηλόβαθμους αξιωματικούς της πυροσβεστικής υπηρεσίας για αναβαθμισμένο κατηγορητήριο και συγκεκριμένα για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης.
Ο εισαγγελέας Εφετών Παν. Μεϊδάνης έκρινε πως υπάρχει απόλυτη ακυρότητα για στη συγκεκριμένη διάταξη του βουλεύματος για τη συνέχιση της ανάκρισης.
Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό, η απόλυτη ακυρότητα έχει προκληθεί από το γεγονός ότι, κατά τον νόμο, για να συνεχιστούν ανακριτικές πράξεις για αναβάθμιση της κατηγορίας, οφείλει πρώτα να έχει ενεργήσει ο αρμόδιος εισαγγελέας, άλλως η ακυρότητα είναι απόλυτη.
Σε ό,τι αφορά το σκέλος του βουλεύματος που αφορά την απαλλαγή των υπολοίπων 10 προσώπων, αστυνομικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων, ο εισαγγελέας Εφετών έκρινε ότι για έξι από αυτούς προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις και θα πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη.
Τέλος, ο εισαγγελέας θέτει και ζήτημα αρνητικής υπέρβασης εξουσίας, λόγω ανυπαρξίας του διατακτικού του βουλεύματος ως προς 13 κατηγορούμενους που έχουν παραπεμφθεί για να δικαστούν.
Πλέον η δικογραφία, μετά την έφεση του εισαγγελέα, θα αξιολογηθεί εκ νέου από το Συμβούλιο Εφετών, το οποίο και θα λάβει την τελική απόφαση.