Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται άλλα δύο άτομα τα οποία εμπλέκονται σε οργάνωση που πραγματοποιούσε τρομοκρατικές επιθέσεις.
Πρόκειται για δύο άνδρες, 40 και 52 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για τρομοκρατικές επιθέσεις με την αστυνομία να τους «περνά χειροπέδες» το απόγευμα της 21ης Ιουνίου.
Πρόκειται για δύο ποινικούς με τον 52χρονο να είναι ήδη στη φυλακή για υποθέσεις ναρκωτικών και ληστείες. Από την άλλη ο 40χρονος συμμετείχε σε χτύπημα σε τράπεζα.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στα σπίτια τους παρουσία εισαγγελέα.
Από την ψηφιακή ανάλυση προέκυψε η εμπλοκή τους στην ομάδα που έκανε τρομοκρατικές επιθέσεις.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά συμμετείχαν στην αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτική ύλη φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ο οποίος βρέθηκε την 12-02-2024 όπως και την έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα στις 25-01-2024.
Επίσης οι συλληφθέντες εμπλέκονται στην έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στις 13-11-2023 σε κτίριο στην Κηφισιά, όπου στεγάζεται εταιρεία, στη ρίψη χειροβομβίδας στις 08-07-2023 σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας σωφρονιστικού υπαλλήλου, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στο Χαϊδάρι και στη ρίψη χειροβομβίδας και έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στις 24-06-2023 σε αυλή σπιτιού στη Λάρισα.