O Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας προσκαλεί τους υποψήφιους δικηγόρους που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μέρος της πρακτικής τους άσκησης, διάρκειας έως δώδεκα (12) μηνών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να υποβάλλουν Αίτηση συμμετοχής εντός δέκα (10) ημερών από την επόμενη της ημερομηνίας ανάρτησης της παρούσας στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (pde.gov.gr) ήτοι από 16/2/2024 έως και την 26/2/2024 και ώρα 12.00.

O αριθμός υποψηφίων δικηγόρων που δύνανται να πραγματοποιήσουν την άσκησή τους στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, είναι δύο (2) άτομα τα οποία θα ασκηθούν στην Νομική Υπηρεσία της Π.Δ.Ε (έδρα) στην Πάτρα. Η μία από τις θέσεις αυτές καταλαμβάνεται κατά προτεραιότητα από άτομα με αναπηρίες (ΑμεΑ) που πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου (άρθρο 6 παρ.3 β΄Ν.4765/2021 όπως ισχύει). 

Το χρονικό διάστημα της άσκησής τους, ορίζεται σε δώδεκα (12) μήνες Η δωδεκάμηνη άσκηση των ασκουμένων στην Νομική Υπηρεσία της έδρας ξεκινά από 1η Μαρτίου 2024 και λήγει την 28/2/2025.

Το ωράριο της ημερήσιας απασχόλησης των ασκούμενων ορίζεται σε οκτώ (8) ώρες ανάλογα με τις ανάγκες της Νομικής Υπηρεσίας. Υπεύθυνος τήρησης και ελέγχου του παρουσιολογίου και της άσκησης τους, θα είναι ο Προϊ/νος της Νομικής Υπηρεσίας Π.Δ.Ε.

Η μηνιαία αποζημίωση των ασκούμενων δικηγόρων θα ανέρχεται στο ποσό των 600 ευρώ. Το παραπάνω ποσό δεν υπόκειται σε ασφαλιστικές κρατήσεις, παρά μόνο σε παρακράτηση φόρου εισοδήματος και θα καταβάλλεται στο τέλος κάθε μήνα, με βάση το παρουσιολόγιο, ύστερα από ένταλμα της αρμόδιας Δ/νσης Οικονομικού.

Στο τέλος της άσκησης θα χορηγείται στον ασκούμενο δικηγόρο βεβαίωση ολοκλήρωσης της άσκησης από τον Προϊ/νο της Νομικής Υπηρεσίας Π.Δ.Ε.

Δείτε την πρόσκληση εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ