Τα τμήματα Παλαιού Φαλήρου ( Phalereus HJ-38 ) και Πειραιά ( Themistoklis ) της ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΔΟΣ  στηρίζοντας το  Πρόγραμμα της  Έγκαιρης Διάγνωσης του Καρκίνου του Μαστού  << Πρόληψη Σημαίνει Ζωή >> διοργανώνουν ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ  υπό της αιγίδα της ΑΧΕΠΑ Ελλάδος, της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και με την συνδρομή του Δήμου Παλαιού Φαλήρου .
Στο πλαίσιο της δράσης έχει προγραμματισθεί ώστε η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε)  να βρίσκεται την Δευτέρα 20 και Τρίτη 21 Μαρτίου 2023  από τις 09:00 πμ έως τις 17:00 μμ στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Φλοίσβος) του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και να προσφέρει Δωρεάν Προληπτικούς Μαστογραφικούς Ελέγχους προκειμένου να  βοηθηθούν οι γυναίκες που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων ή/και οικονομικών προβλημάτων, αδυνατούν να υποβληθούν σε Μαστογραφικό Έλεγχο.

<a href=

Για επιπλέον Πληροφορίες και Ραντεβού για την δράση και τον Δωρεάν Μαστογραφικό Έλεγχο, οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνήσουν με το ΚΕΠ Υγείας (κα Τσώλη Βιργινία, 210 9839373 & E-mail: [email protected] )

Προϋποθέσεις για το Μαστογραφικό έλεγχο

  • Ηλικίες γυναικών από 35 έως 49 ετών και από 70 και άνω.
  • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
  • Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
  • Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Καρκίνος του Μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας με τον αριθμό των νέων περιστατικών κάθε χρόνο να υπολογίζεται στις 7.500. Παρόλη την υψηλή συχνότητα της, η ασθένεια απειλεί ολοένα και λιγότερο τη ζωή και την ποιότητα της, τόσο εξαιτίας των σημαντικών προόδων της ιατρικής επιστήμης, που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις, όσο και γιατί ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορούν να οδηγήσουν στην ίαση.

Η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού είναι η Μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με Μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε  ποσοστό που φθάνει το 30%.
Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Ο κος Ευάγγελος Φιλόπουλος – Προέδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας  αναφερόμενος στην δράση τονίζει: «Αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση που η κινητή μονάδα μαστογράφου μέσω των χορηγών μας και της ευαισθητοποίησης των τμημάτων Παλαιού Φαλήρου (Phalereus HJ-38) και Πειραιά (Themistoklis) της ΑΧΕΠΑ Ελλάδος, μπορεί να επισκέπτεται απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. Μέχρι τώρα με την πράσινη Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ε.Α.Ε. έχουμε πραγματοποιήσει περισσότερες από 8.000 μαστογραφίες και στόχος μας είναι να εξεταστούν όσο δυνατόν περισσότερες γυναίκες που δεν έχουν πρόσβαση σε διαγνωστικές μονάδες.

unnamed_4.jpg

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ