Συνελήφθη στη Φυλή πριν από λίγη ώρα ο πρώην σύζυγος της 40χρονης, η οποία βρέθηκε μαχαιρωμένη σε κεντρικό σημείο του Μενιδίου την Πέμπτη.

Η άτυχη γυναίκα δέχθηκε περισσότερες από δέκα μαχαιριές, ένω έφερε τραύματα στον λαιμό, τον θώρακα, την κοιλιά, καθώς επίσης και στα άκρα της.

Το θύμα είχε προβεί σε τρεις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος του πρώην συζύγου της, τα τελευταία 11 χρόνια.
Οι καταγγελίες

Η πρώτη καταγγελία είχε γίνει τον Απρίλιο του 2013, η δεύτερη τον Σεπτέμβριο του 2022 και η τρίτη πολύ πιο πρόσφατα, την Τρίτη του Πάσχα (7 Μαΐου του 2024) στο Α.Τ. Περιστερίου. Σε όλες τις περιπτώσεις, ο άνδρας είχε συλληφθεί. Για την τελευταία καταγγελία, μάλιστα, επρόκειτο να δικαστεί αύριο Παρασκευή.

Στο περιστατικό της 7ης Μαΐου, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., αστυνομικοί έδωσαν παραγγελία για ιατροδικαστική εξέτασή της και εγκατέστησαν την εφαρμογή του panic button, δίνοντάς της και τον σχετικό κωδικό για τη λειτουργία του. Επιπλέον, κατά τις ίδιες πηγές, την προέτρεψαν να τη μεταφέρουν σε δομή μαζί με τα παιδιά της για να μη διατρέχει κίνδυνο. Ωστόσο, εκείνη σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ., επέλεξε να μην πάει.

Εν τω μεταξύ ο δράστης συνελήφθη. Την επόμενη ημέρα πήγε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για φωτογράφηση και δακτυλοσκόπηση και εν συνεχεία οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος τον παρέπεμψε στο αυτόφωρο.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με βάση τη νομοθεσία προβλέπεται αναβολή της δίκης για έως τρεις ημέρες, προκειμένου να εξεταστεί και το θύμα. Εν προκειμένω, η δίκη αναβλήθηκε για δέκα ημέρες. Υπό αυτό το πρίσμα, οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι η υπόθεση δεν αξιολογήθηκε σωστά από το δικαστήριο.

Aπό την πλευρά τους, δικαστικές πηγές αναφέρουν πως με βάση τις ρυθμίσεις του νέου ποινικού κώδικα 5090/2024 που τέθηκαν σε εφαρμογή από 1ης Μαΐου και αφορούν στα αδικήματα της ενδοοικογενειακης βίας, το δικαστήριο θα μπορούσε να διατάξει εκδίκαση της υπόθεσης εντός τριών ημερών και προσωρινή κράτηση του δράστη έως ότου να εκδικαστεί η υπόθεση. Αντί αυτού το δικαστήριο όρισε δικάσιμο για τις 17 Μαΐου, διότι η παθούσα δεν προσήλθε κατά την εκδίκαση του αυτοφώρου και ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.