Παράνομα όπλα, περίστροφο και ένα πιστόλι που η κατοχή τους δεν είχε δηλωθεί στις αρχές, καθώς και σφαίρες και μετρητά εντοπίστηκαν στο σπίτι του δολοφονημένου Χρήστου Γιαλιά, με τους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών να εκτιμούν ότι τα ευρήματα δείχνουν πως ο επιχειρηματίας φοβόταν για τη ζωή του.
Ειδικότερα, συμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, οι αρχές πραγματοποίησαν έρευνα την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου στο σπίτι του Χρήστου Γιαλιά και εντόπισαν αδήλωτα όπλα, τα οποία έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας όπου θα γίνει βαλλιστική εξέταση, για να διαπιστωθεί αν και πότε έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η εκπομπή “T-Live”, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το πλήθος των όπλων που είχε στην κατοχή του ο Χρήστος Γιαλιάς, ο οποίος προφανώς φοβόταν για τη ζωή του.

Αλέξης Κούγιας για Χρήστο Γιαλιά: Είναι μια χοντροκομμένη δολοφονία

Για τη δολοφονία του επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά, στη Μάνδρα, μίλησε ο δικηγόρος και προσωπικός φίλος του Αλέξης Κούγιας.
Όπως είπε ο Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, η δολοφονία του με πυρά από καλάσνικοφ και εν συνεχεία η πυρπόληση του οχήματος του, με τον ίδιο μέσα, αλλά και με το όπλο του εγκλήματος πεταμένο μέσα στο φλεγόμενο όχημα, ώστε να αλλοιωθεί και να μην υπάρχουν στοιχεία, δεν αφορά στην εκτέλεση ενός συμβολαίου θανάτου, κατά την εκτίμησή του.
“Είναι μια χοντροκομμένη δολοφονία, που μπορεί και να την έκαναν οι ίδιοι που είχαν πρόβλημα μαζί του”, είπε ο ποινικολόγος, ο οποίος ήταν επί δεκαετίες νομικός παραστάτης και φίλος του επιχειρηματία, με τον οποίο είχε συναντηθεί μόλις 24 ώρες πριν από το στυγερό έγκλημα.
“Είχε μεγάλη επιχειρηματική δράση, όλες οι δουλειές του ήταν νόμιμες. Δεν ισχύει καμία φήμη για εμπόριο ναρκωτικών ή τοκογλυφία”, είπε ο δικηγόρος, ο οποίος χαρακτήρισε πάντως ως “εύκολη υπόθεση για την Αστυνομία” την διαλεύκανση της.
Ο Αλέξης Κούγιας είπε ότι ο Χρήστος Γιαλιάς δεν είχε ποτέ του συνοδεία προσωπικής ασφάλειας, αλλά ότι είχε τέσσερις ανθρώπους που προστάτευαν το σπίτι και μια κάθετη μονάδα επεξεργασίας κρέατος που είχε σε μικρή απόσταση από την φάρμα στην οποία ζούσε, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την μονάδα.
Είπε ότι υπάρχουν κάμερες από την μια πλευρά του δρόμου στην μία διαδρομή από την οποία μπορεί να φθάσει κάποιος στο σπίτι του επιχειρηματία, ενώ η άλλη διαδρομή περνά μέσα από το δάσος και είναι αρκετά μεγαλύτερη σε απόσταση.
Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, οι δράστες ήξεραν καλά και είχαν επιλέξει το σημείο στο οποίο έστησαν το καρτέρι θανάτου στον 59χρονο, ώστε να μην καταγραφούν οι κινήσεις τους, ενώ προσέθεσε ότι από τύχη δεν βρέθηκε στον δρόμο τους και κάποιος άλλος άνθρωπος, ακόμη και από τους φύλακες του σπιτιού του επιχειρηματία, που βρίσκεται σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από τον τόπο της δολοφονίας.
“Η οικογένεια του θύματος αποκλείει το ενδεχόμενο να εμπλέκεται ως ηθικός ή φυσικός αυτουργός ο πρώην στενός συνεργάτης του, με τον οποίο ο Χρήστος Γιαλιάς βρισκόταν σε χρόνια, σκληρή, δικαστική και οικονομική αντιδικία”, είπε ο Αλέξης Κούγιας, σημειώνοντας ότι την προηγούμενη ημέρα η συνάντηση τους έγινε μετά από την έκδοση μιας σημαντικής απόφασης υπέρ του δολοφονημένου επιχειρηματία.