Συνεχίζεται σήμερα Δευτέρα 6/2 στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, λίγες μέρες μετά τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το φονικό με οπαδικά κίνητρα που “μάτωσε” τη χώρα.
Κατά τη σημερινή 5η συνεδρίαση του δικαστηρίου αναμένεται να καταθέσουν ως μάρτυρες φίλοι του Άλκη που ήταν παρόντες στην «τυφλή» οπαδική επίθεση της 1η Φεβρουαρίου 2022. Μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί τέσσερις από τους συνολικά 26 μάρτυρες τού κατηγορητηρίου και μεταξύ αυτών που κατέθεσαν είναι οι γονείς και η αδελφή του 19χρονου, όπως επίσης ο κολλητός φίλος του, αυτόπτης μάρτυρας και θύμα του αιματηρού επεισοδίου και ο ίδιος.
Στο μεταξύ ο δικηγόρος της οικογένειας του αδικοχαμένου Άλκη, Αλέξης Κούγιας, αφήνει αιχμές για τη στάση των συνηγόρων υπεράσπισης των δώδεκα κατηγορουμένων ατόμων.
Ο κ. Κούγιας σε δηλώσεις του πριν από την έναρξη της σημερινής δίκης, τόνισε συγκεκριμένα, “έλεος.
Ένας σεβασμός σε αυτά τα παιδιά τα οποία έχουν περάσει μια μεγάλη ταλαιπωρία”.
Υπογράμμισε έπειτα “σκεφτείτε μπροστά σου να σφάζουν με δρεπάνια και καραμπιτ τον φίλο σου και να έχεις μπροστά σου αυτούς τους 12, οι οποίοι έχουν επιλέξει τους καλύτερους δικηγόρους της βορείου Ελλάδος και της νοτίου Ελλάδος -και δικαίωμα τους είναι- και αντί να βοηθήσουν τη διαδικασία και να απαλύνουν τον πόνο των γονέων, προσπαθούν με ακραίες επιλογές, ακόμα και με επιθέσεις (θυμάμαι ακόμη τον συνάδελφο που επετέθη στη μητέρα του Άλκη και δεν μπορώ να τον χαρακτηρίσω)”.
Στη συνέχεια υπογράμμισε πως δεν καταλαβαίνει για ποιον λόγο γίνεται αυτό, λέγοντας ακόμη ότι “εμείς θα βοηθήσουμε τη Δικαιοσύνη να εκδώσει μια δίκαιη απόφαση.
Όμως, θα πρέπει όλοι να σεβαστούμε αυτό που όλη η Ελλάδα περιμένει: μια δίκαιη δίκη”.
Σε ο,τι αφορά τους γονείς του Άλκη Καμπανού, ο κ. Κούγιας είπε πως “μπορεί οι άνθρωποι να μη μιλούν, αλλά όταν γυρίζουν στο σπίτι τους και συζητούν αυτά που συμβαίνουν στη δίκη, είναι άσχημα”.