Οι αντιπρόσωποι των κυβερνήσεων των κρατών μελών διόρισαν σήμερα τέσσερις δικαστές του Γενικού Δικαστηρίου.

Ο κ. Ιωάννης Δημητρακόπουλος (Ελλάδα), ο κ. Tihamér Tóth (Ουγγαρία) και ο κ. Gerhard Hesse (Αυστρία) διορίστηκαν εκ νέου δικαστές του Γενικού Δικαστηρίου. Η κα Elisabeth Tichy-Fisslberger (Αυστρία) διορίστηκε δικαστής του Γενικού Δικαστηρίου για πρώτη θητεία.

Οι διορισμοί αυτοί αφορούν θητεία για το διάστημα από 1 Σεπτεμβρίου 2022 έως 31 Αυγούστου 2028. Εντάσσονται στο πλαίσιο της μερικής ανανέωσης του Γενικού Δικαστηρίου που θα πραγματοποιηθεί το 2022 και αφορά τις θέσεις 26 δικαστών.

Γενικές πληροφορίες

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης περιλαμβάνει δύο δικαιοδοτικά όργανα: το Δικαστήριο και το Γενικό Δικαστήριο.

Οι δικαστές και οι γενικοί εισαγγελείς διορίζονται με κοινή συμφωνία των κυβερνήσεων των κρατών μελών κατόπιν διαβούλευσης με επιτροπή επιφορτισμένη να γνωμοδοτεί σχετικά με την επάρκεια των υποψηφίων για την άσκηση των συγκεκριμένων καθηκόντων.

Επιλέγονται μεταξύ προσωπικοτήτων των οποίων η ανεξαρτησία είναι υπεράνω πάσης αμφιβολίας. Προκειμένου να διοριστούν στο Δικαστήριο, οι υποψήφιοι πρέπει να συγκεντρώνουν στις χώρες τους τις αναγκαίες προϋποθέσεις για τον διορισμό στα ανώτατα δικαστικά αξιώματα ή να είναι νομικοί αναγνωρισμένου κύρους. Προκειμένου να διοριστούν στο Γενικό Δικαστήριο, πρέπει να έχουν την απαιτούμενη ικανότητα για την άσκηση υψηλών δικαστικών καθηκόντων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ