Σε δηλώσεις προχώρησαν οι δικηγόροι του Αντώνη Ρέμου για την υπόθεση φοροδιαφυγής για την οποία ερευνάται ο τραγουδιστής.
Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Πέμπτης (4/7) έγινε γνωστό πως η Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα προχώρησε στη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του πασίγνωστου τραγουδιστή, μέχρι του ποσού του 1,5 εκατ. ευρώ και αυτό γιατί ερευνάται για φοροδιαφυγή.
Δημητρακόπουλος για Ρέμο: Ψέμα ότι τα τελευταία 5 χρόνια έχει εισόδημα ατομικό 50.000 ευρώ
Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, που εκπροσωπεί τον Αντώνη Ρέμο, δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή έχουν δεσμευτεί όλοι οι λογαριασμοί.
«Ενώ υπάρχει το απόρρητο σε αυτές τις διαδικασίες, όποιος το παραβιάζει διαπράττει κακούργημα, βλέπουμε με τι ευκολία παραπληροφορείται η κοινή γνώμη και σταυρώνεται ένας καλλιτέχνης, με τι ευκολία γίνεται αυτή η διαρροή και παραβιάζεται το απόρρητο. Εγώ κάνω έκκληση στη εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να διατάξει προκαταρκτική εξέταση. Από που έγινε η διαρροή; Έγινε από την Αρχή Ξεπλύματος ή την εισαγγελία», είπε ο κ. Δημητρακόπουλος και τόνισε: «Είναι ψέμα ότι τα τελευταία 5 χρόνια έχει εισόδημα ατομικό ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης 50.000 ευρώ. Αυτό που ισχύει είναι ότι σε μία χρονιά η ατομική του δήλωση, όχι οι εταιρείες στις οποίες συμμετέχει, υπήρχε ένα εισόδημα γύρω στις 50.000, στις υπόλοιπες όμως που είναι πολλαπλάσια τα χρήματα δεν τα αναφέρουν».
«Ως καλλιτέχνης έχει πληρώσει τους μεγαλύτερους φόρους από οποιονδήποτε άλλον καλλιτέχνη, έχει ελεγχθεί επανειλημμένως από τις φορολογικές αρχές εξονυχιστικά και δεν έχει βρεθεί καμία παράβαση φορολογική, και σας λέω και σε αυτή την υπόθεση άνθρακας ο θησαυρός», τόνισε. «Δεν υπάρχει φορολογική παράβαση και αυτό θα αποδειχθεί», είπε επίσης ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε ότι τη Δευτέρα με τον συνάδελφό του Στάθη Μπακάλη θα πάνε στην Εισαγγελία για να εξεταστεί κατά προτεραιότητα η υπόθεση.

Τι δήλωσε ο δεύτερος δικηγόρος του Αντώνη Ρέμου

Νωρίτερα ο Στάθης Μπακάλης, που επίσης εκπροσωπεί τον Αντώνη Ρέμο, υποστήριξε στον ΑΝΤ1 πως «δεν υπάρχει καμία φοροδιαφυγή. Είμαστε σε πολύ πρώιμο στάδιο, υπάρχει ένα δυσμενές γεγονός δέσμευσης περιουσίας, αλλά δεν έχουμε καν κληθεί ώστε να γνωρίζουμε ποιο είναι το αντικείμενο που ελέγχεται και τι αποδίδεται στον εντολέα μου»
«Το ύψος των φορολογικών δηλώσεων είναι μόνο ένας δείκτης της οικονομικής επιφάνειας. Τα συσσωρευμένα κεφάλαια προηγούμενων ετών, οι αποταμιεύσεις, ο τρόπος με τον οποίο επί σειρά ετών δηλώνει εισοδήματα και δημιουργεί περιουσία είναι η μεγάλη εικονα. Η αποσπασματκή θεώρηση μιας δήλωσης μιας χρονιάς που μπορεί να οφείλεται και σε συγκεκριμένες αιτίες δεν αρκεί».
«Η Αρχή νομιμοποιείται -έχοντας κάνει μια εσωτερική έρευνα, το πόρισμα της οποίας δεν μας έχει γνωστοποιηθεί ακόμη και έχοντας καταλήξει σε κάποιες υπόνοιες οι οποίες αρκούν και όχι θεμελιωμένες αποδείξεις ούτε στοιχειοθετημένο αδίκημα – να προβαίνει στη δέσμευση. Υπάρχει πλήθος περιπτώσεων όπου ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία και όταν παρασχέθηκαν οι κατάλληλες εξηγήσεις και ήρθη η δέσμευση και καμία άλλη συνέπεια δεν επιβλήθη», κατέληξε στην παρέμβαση του ο δικηγόρος.