Η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων ενημερώνει ότι σήμερα, Πέμπτη 4 Μαΐου 2023, στελέχη της σε συνεργασία με το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της ΕΛ.ΑΣ, διενήργησαν από κοινού
Ελέγχους στις περιοχές της Σαλαμίνας και του Ρέντη έπειτα από πληροφορίες ότι στα ανωτέρω σημεία κατασκευάζονταν και αποθηκεύονταν απομιμητικά προϊόντα γνωστών εταιρειών ένδυσης (προϊόντα μαϊμού), τα οποία προωθούνταν με μεγάλα φορτηγά στο σύνολο της επικράτειας, πραγματοποίησαν σήμερα από κοινού η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της ΕΛ.ΑΣ.
Συγκεκριμένα, στην περιοχή της Σαλαμίνας εντοπίστηκε εργαστήριο ραπτικής και στην περιοχή του Ρέντη, αποθήκη όπου εντοπίστηκαν 200.614 τεμάχια απομιμητικών προϊόντων. Μεταξύ των προϊόντων αυτών βρέθηκαν και στάμπες με λογότυπα γνωστών brands καθώς και μηχανήματα-πρέσες τις οποίες χρησιμοποιούσαν για την παράνομη σήμανση αυτών.
Ο ημεδαπός ιδιοκτήτης της επιχείρησης και 4 αλλοδαποί εργαζόμενοι συνελήφθησαν από το Τμήμα Διαχείρισης Μεταναστών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και σχηματίζεται σε βάρος τους για τον μεν ημεδαπό ιδιοκτήτη δικογραφία για πλαστογραφία και παραβίαση του Ν. Περί Σημάτων και για τους 4 αλλοδαπούς δικογραφία για το Νόμο περί αλλοδαπών.
Η ΔΙΜΕΑ προχώρησε σε κατάσχεση και καταστροφή των 200.614 τεμαχίων απομιμητικών ειδών και επέβαλε στον ημεδαπό ιδιοκτήτη της επιχείρησης διοικητικό πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ