Ένα ακόμα κυβερνητικό πρόσωπο, πέρα από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, φέρεται να προσπάθησε να επηρεάσει τον Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου και Πρόεδρο του Α1 Τμήματος Χρήστο Τζανερίκο, σύμφωνα με νέα δήλωσή του.
«Μετά τις δηλώσεις συνταγματολόγων, που χαρακτήρισαν αντιθεσμική τη δήλωσή μου και δεν παραιτήθηκα αμέσως, όπως είπαν, ενώ άσκησα κριτική στη διάταξη του νόμου για τον Κασιδιάρη, να μας πούνε οι συνταγματολόγοι πόσο θεσμικές είναι οι παρεμβάσεις κυβερνητικών παραγόντων, που ζήτησαν να βοηθήσω, για να αποκλειστεί το κόμμα Έλληνες, υποσχόμενοι μετά την αφυπηρέτησή μου, να αξιοποιηθώ ενδεχομένως σε Αρχές», δήλωσε ο Χρήστος Τζανερίκος στο dikastiko.gr.
Ερωτηθείς για τον τρόπο της κυβερνητικής παρέμβασης, απάντησε πως «ποτέ δεν θα αποκαλύψω τον τρόπο που έγινε. Αλλά ο ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας τον γνωρίζει».
«Πριν γίνει γνωστή η νέα τροπολογία μου ζητήθηκε σε επικοινωνία με υψηλόβαθμο κυβερνητικό αξιωματούχο “να βοηθήσω και υπάρχουν και ανεξάρτητες αρχές με την αφυπηρέτηση”», αποκάλυψε χαρακτηριστικά.
Με τον Γεραπετρίτη συναντήθηκα στο Μαξίμου
«Υπήρξε πράγματι, αλλά όχι σε κάποιο καφενέ όπως λέγεται. Μου τηλεφώνησε και μου ζήτησε να βρεθούμε στο γραφείο μου, αλλά του απάντησα πως δεν είναι σωστό, αλλά μπορώ να πάω εγώ στο κέντρο. Και πήγα στο δικό του, στο Μέγαρο Μαξίμου», σχολίασει ο ανώτατος δικαστικός.
«Η συνάντηση έγινε στις 31 Μαρτίου και ώρα 09.30 το πρωί. Εκεί ο κ.υπουργός μου είπε ότι καλό θα ήταν να πείθαμε την κοινωνία να αποκλείσει αυτό το ναζιστικό μόρφωμα αλλα τώρα είναι αναγκαίο να γίνει με τη νομοθετική ρύθμιση που προτείνει η κυβέρνηση. Μάλιστα μου ζήτησε κι ένα υπόμνημα με τις προτάσεις μου για την κατάσταση της Δικαιοσύνης. Με ρώτησε επίσης αν θεωρώ ότι η ρύθμιση χρειαζόταν κάποια προσθήκη και είπα όχι», πρόσθεσε.
«Όσο για την παραίτηση μου, αυτή δεν έγινε συνεπεία πιέσεων, που ασκήθηκαν μετά τη δήλωσή μου, όπως ακούστηκε. Αλλά όταν έκανα τη δήλωσή μου ήταν Κυριακή και θεώρησα ότι, δεν είναι πρέπον, πριν υποβάλλω επίσημα την παραίτησή μου, να την ανακοινώσω δημόσια. Γι’ αυτό την ανακοίνωσα τη Δευτέρα το πρωί, αφού προηγουμένως την υπέβαλα επίσημα. Στις 7.30 το πρωί της Δευτέρας υπέβαλα την παραίτησή μου και υπάρχει πρωτόκολλο γι΄ αυτό», σχολίασε χαρακτηρστικά.
«Δεν θα προέβαινα στην πρώτη δήλωσή μου, την Κυριακή, εάν δεν είχαν προηγηθεί οι κυβερνητικές παρεμβάσεις»
Υπενθυμίζεται πως ο ανώτατος Δικαστής Χρήστος Τζανερίκος παραιτήθηκε την Δευτέρα 10/04 και έκανε λόγο για πρωτοφανή παρέμβαση στο έργο του ανωτάτου δικαστηρίου, ενώ υπογράμμισε ότι η εν λόγω νέα ρύθμιση για το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη ήταν δηλωτική δυσπιστίας και έλλειψης εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του.