Ο δικηγόρος της οικογένειας του 36χρονου, κος Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 Fm είπε:

«Δυστυχώς δεν μπορεί να γυρίσει πίσω η ανθρώπινη ζωή, όμως μπορεί να επιβάλει η Δικαιοσύνη το αναγκαίο μέτρο της προφυλάκισης, πρώτα για το μέλος του πληρώματος στην μπουκαπόρτα του πλοίου, ο οποίος αυτός ήταν για μένα νομικά εκείνος που είχε ενδεχόμενο δόλο, διότι εδώ θα πρέπει να κατηγορηθούν για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο οι υπαίτιοι και οι κατηγορούμενοι αυτού του δυστυχήματος στο Λιμάνι του Πειραιά.

Η πολιτεία και η Δικαιοσύνη πρέπει να διασφαλίσει ότι το 299 του ποινικού κώδικα ρητά, αναφέρει πως η ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο επισύρει το αναγκαίο μέτρο της προφυλάκισης και για τον πλοίαρχο, και για τα υπόλοιπα μέλη εκείνοι όμως που πρωτίστως φταίνε, για αυτό το συμβάν είναι τα δύο άτομα του πληρώματος τα οποία έδωσαν από τον ασύρματο την εντολή στον πλοίαρχο να σηκώσει την πόρτα.

Έπρεπε να διασφαλίσουν με την παρουσία του Λιμενικού θα απομακρυνόταν ο άνθρωπος από το λιμάνι και από το πλοίο για να μην πέσει μέσα στη θάλασσα και μετά να σηκώσουν την πόρτα. Για μένα την τελευταία ευθύνη έχει ο πλοίαρχος που δεν είχε ίσως την οπτική από την είσοδο του πλοίου.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ