Ύστερα από την Μηνυτήρια Αναφορά που κατέθεσε δικηγόρος κατά δικαστικού υπαλλήλου, για την οποία κινήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου, οι Σύμβουλοι του ΔΣ του ΔΣΑ Βενιαμίν Μπατής και Σωτήριος Διαμαντόπουλος κατέθεσαν από κοινού πρόταση προς το Διοικητικό Συμβούλιο περί υποχρεωτικής αξιολόγησης των δικαστικών υπαλλήλων.
Η εν λόγω πρόταση αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Υπάρχουν δικαστικοί υπάλληλοι πολύ εξυπηρετικοί και αποτελεσματικοί αλλά και δικαστικοί υπάλληλοι με άθλιες συμπεριφορές και αναποτελεσματικότητα χωρίς καμία γνώση μάλιστα του αντικειμένου, οι οποίοι αμαυρώνουν την εικόνα του συνόλου. Πρέπει να μπει ένα τέλος προς το συμφέρον όλων μας (Δικηγόρων, ΔΥ και τρίτων). Το τέλος αυτό όμως πρέπει να είναι ΘΕΣΜΙΚΟ και οι αναφορές είναι απαραίτητες αλλά δεν συντελούν στην οριστική λύση του προβλήματος γιατί θα μπούμε όλοι σε διαδικασία ταξικού πολέμου ως απόρροια επαγγελματικών αυτοματισμών.
Η λύση είναι μία. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.
Οι δικαστικοί υπάλληλοι πρέπει επιτέλους να αξιολογούνται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ως προς τα ουσιαστικά και τυπικά τους προσόντα βάσει συστήματος αξιολόγησης. Βασικοί πυλώνες της αξιόλογησης πρέπει να είναι οι κάτωθι:
1. Γνώση του αντικειμένου 2. Υπηρεσιακές σχέσεις και συμπεριφορά (point system) 3. Αποτελεσματικότητα
Ως εκ τούτου προτείνουμε να συσταθεί ειδική επιτροπή για την εκπόνηση του ανωτέρω συστήματος αξιολόγησης προκειμένου σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης να θεσμοθετηθεί και να μπει ένα ΤΕΛΟΣ.»
Ο Σύμβουλος του ΔΣΑ, Βενιαμίν Μπατής
Ο Σύμβουλος του ΔΣΑ, Σωτήριος Διαμαντόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ