«Έγινε ένας πανικός… Ξύλα, κοντάρια… Οι μισοί δικοί μας έτρεξαν και οι άλλοι έφαγαν ξύλο. Εγώ έφυγα κατευθείαν. Μπήκα στο αυτοκίνητο μου και έφυγα». Αυτό υποστήριξε, μεταξύ άλλων, σήμερα συνεχίζοντας την απολογία του στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο κατηγορούμενος ως πυρηνάρχης Περάματος Αναστάσιος Πανταζής, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για την επίθεση σε αφισοκολλητές στο Πέραμα.

«Ήμουν εκεί αλλά δεν πείραξα κανένα», είπε ο κατηγορούμενος στρέφοντας τα πυρά του στα μέλη του ΠΑΜΕ λέγοντας ότι εκείνοι ξεκίνησαν την επίθεση. «Κρατούσαν κοντάρια που βάζουν σε γκασμά και πάνω είχαν κόκκινες σημαίες ενώ κάποιοι φορούσαν κράνη» είπε ο Πανταζής για τα μέλη του ΠΑΜΕ για να επισημάνει στη συνέχεια: «Έγινε ένας πανικός… Ξύλα, κοντάρια… Οι μισοί δικοί μας έτρεξαν και οι άλλοι έφαγαν ξύλο. Εγώ έφυγα κατευθείαν. Μπήκα στο αυτοκίνητο μου και έφυγα».

Πρόεδρος: Έμειναν οι γυναίκες και εσείς φύγατε;
Κατηγορουμενος: Βεβαίως, πίστεψαν ότι δεν θα τις χτυπούσαν… Έπαιζαν ξύλο.
Πρόεδρος: Ποιος έδερνε ποιον;
Κατηγορουμενος: Είδα παιδιά του ΚΚΕ ούτε γύρισα να δω αν με κυνηγάει κάποιος.
Πρόεδρος: Σας κυνηγούσαν;
Κατηγορουμενος: Βεβαίως.
Πρόεδρος: Πώς έγιναν οι τραυματισμοί των μελών του ΠΑΜΕ;
Κατηγορουμενος: Δεν το ξέρω…
Πρόεδρος: Πώς δεν προκλήθηκαν περισσότερες βλάβες στους δικούς σας, τα μέλη του ΠΑΜΕ ήταν πιο προετοιμασμένα;
Κατηγορούμενος: Τρέξαμε και φύγαμε. Δεν ξέρω αν έπαιξαν μπουνιές. Τα τραύματα των μελών του ΠΑΜΕ δεν είναι δολοφονικά, μπορεί να ήταν από μπουνιές ή πέτρες.

Η δίκη συνεχίζεται.

Πηγή: Πρωτο θέμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ