Την αναγνώριση ελαφρυντικών ζητούν δια των δικηγόρων τους καταδικασθέντες πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, στη δίκη που βρίσκεται από το πρωί σε εξέλιξη.

Στο δικαστήριο πριν από λίγο ο δικηγόρος της Ελένης Ζαρούλια ζήτησε να της αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου. «Είναι μητέρα ενός παιδιού, δεν έδωσε ποτέ αφορμή έχει λευκό ποινικό μητρώο. Η κυρία Ζαρούλια βρέθηκε εδώ μόνο για μια ομιλία της στη Βουλή» τόνισε η υπεράσπιση της συζύγου του Νικ. Μιχαλολιάκου. Ακόμη η πλευρά Ζαρούλια ζήτησε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Στη συνέχεια ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος αιτήθηκε την αναγνώριση των ελαφρυντικών του σύννομου βίου και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, ως διευθυντής εγκληματικής οργάνωσης, ζήτησε: το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της μη εύλογης διάρκειας δίκης.

«Ο κύριος Κασιδιάρης είναι ένα παρεξηγημένο πρόσωπο, αρνητικό προβεβλημένο. Υπήρξε ένας ορυμαγδός κυνηγητού σε βάρος του, ένα κυνήγι μαγισσών» υποστήριξε ο δικηγόρος του τονίζοντας ότι οι αθωωτικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί για άλλες υποθέσεις με κατηγορούμενο τον ίδιο, το αποδεικνύουν.

Τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής διαγωγής μετά την πράξη και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης, ζήτησε η υπεράσπιση του ευρωβουλευτή και καταδικασθέντα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ιωάννη Λαγού.

Ο συνήγορος του Ι. Λαγού αναφέρθηκε σε δράσεις του εντολέα του υποστηρίζοντας ότι «μέχρι σήμερα προάγει τα συμφέροντα της Ελλάδος, νόμιμα με πολιτικά μέσα μέσω της Ευρωβουλής».

Τα ελαφρυντικά που ζήτησαν Μίχος και Μπαρμπαρούσης
Tέσσερα ελαφρυντικά ζήτησε να του αναγνωριστούν ο Νίκος Μίχος, μεταξύ αυτών και το ελαφρυντικό της έμπρακτης μετάνοιας. «Από 2013 ο Νικος Μίχος βρίσκεται σε πλήρη διαφωνία με τη Χρυσή Αυγή. Δεν παραποίησε την πραγματικότητα με ανδρισμό σε σχέση με τα τεκταινόμενα. Καταδίκασε την πολιτική βία. Απαίτησε φόρο τιμής στο θανών Παύλο Φύσσα….» είπε ο συνήγορος του καταδικασθέντα βουλευτή, ο οποίος μάλιστα σημείωσε πως ο εντολέας του αγαπά τα ζώα και είχε παντρευτεί δύο φορές την ίδια γυναίκα.

Οι δικηγόροι του Μπαρμπαρούση ζήτησαν τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, της μη εύλογης διάρκειας της δίκης αλλά και των μη ταπεινών αιτίων.

«Υπάρχει μία ασυμβατότητα απόφασης και εισαγγελικής πρότασης που δημιουργεί την προσδοκία ότι στην κατ έφεση δίκη που θα έχει διαλυθεί το κόμμα θα γίνει σε άλλες συνθήκες» είπε η υπεράσπιση του Μπαρμπαρούση στο δικαστήριο και προσέθεσε: «Τιμωρείται ο Μπαρμπαρούσης διότι κάποια στιγμή πολιτεύθηκε αφού δεν έχουμε την υπόλοιπη αιτιολογία της απόφασης. Δεν συμμετείχε σε καμία λήψη αποφάσεων. Η εγκληματική οργάνωση σε τί προσδοκούσε; Δεν έχω αιτιολογία…».

Ο συνήγορος του Μιχάλη Αρβανίτη ζήτησε για τον εντολέα του το ελαφρυντικό του σύννομου βίου. Τόνισε πως ο Μιχ. Αρβανίτης είναι δικηγόρος, αξιοσέβαστος κι αν το 2012 δεν είχε εκλέγει βουλευτής της ΧΑ δεν θα ήταν μεταξύ των κατηγορουμένων.

Το ίδιο ελαφρυντικό ζητήθηκε και για τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο. «Εξελέγη και αυτός βουλευτής Μαγνησίας γι αυτό και βρέθηκε κατηγορούμενος», ανέφερε για τον Παν. Ηλιόπουλο ο συνήγορος. Επίσης, οι συνήγοροι του Ηλιόπουλου ζήτησαν να αναγνωριστεί στον εντολέα τους το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς.

Η υπεράσπιση του Γεωργίου Γερμενή ζήτησε να του αναγνωριστούν τρία συνολικά ελαφρυντικά και πρώτο το ελαφρυντικά του σύννομου βίου. «Από πουθενά δεν προέκυψε ότι ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος είχε προβεί σε οποιαδήποτε εγκληματική πράξη ή είχε παραβατική συμπεριφορά», είπε η συνήγορος του στο δικαστήριο. Ακόμη εκ μέρους του ίδιου κατηγορούμενου ζητήθηκε ελαφρυντικό για μετέπειτα καλή συμπεριφορά και για μη εύλογη διάρκεια της δίκης.

O πρώην βουλευτής Αντώνης Γρέγος ζήτησε τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Σύμφωνα με την υπεράσπισή του, υπήρξε εθελοντής πυροσβέστης ενώ ακόμη και πριν την άσκηση ποινικών διώξεων προχωρούσε σε δωρεές σε σωματεία.

Πηγή: Law and order

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ