Με ένταση ξεκίνησε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου μετά τη διακοπή λόγω καλοκαιριού. Στο δικαστήριο σήμερα απολογούνται κατηγορούμενοι για την επίθεση σε βάρος των Αιγύπτιων αλιεργατών, τα ξημερώματα της 12ης Ιουνίου του 2012 στο σπίτι που έμειναν στο Ικόνιο Περάματος.

Ο πρώτος κατηγορούμενος που απολογήθηκε ήταν, ο Δημ. Αγριογιάννης, ο οποίος αρνήθηκε τη συμμετοχή του στην υπόθεση. Μάλιστα τα όσα ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος δήλωσε προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της προέδρου του δικαστηρίου κ. Μαρίας Λεπενιώτη.

Ειδικότερα, αυτό που προκάλεσε την έκρηξη της προέδρου ήταν το γεγονός ότι κατηγορούμενος αν και αρνήθηκε ότι έχει σχέση με την υπόθεση, δεν μπόρεσε να απαντήσει γιατί κατά την ανάκριση είχε δώσει λεπτομερείς περιγραφές για το πως οι συγκατηγορούμενοί του επιχείρησαν να κρύψουν την εμπλοκή τους στην επίθεση.

Στο σημείο αυτό η πρόεδρος διάβασε στον κατηγορούμενο την ανακριτική του απολογία και ο ίδιος αφού την άκουσε, απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχει υπογράψει το συγκεκριμένο κείμενο. Επιπλέον επέρριψε ευθύνες στην ανακρίτρια, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της προέδρου, η οποία του είπε. «Να είστε πιο συγκρατημένος λίγο…Αστειεύεστε; Έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας; Κάποιο πρόβλημα μνήμης; Είμαι σίγουρη ότι ξέρετε τί είπατε…».

Παρόλα αυτά, ο κατηγορούμενος συνέχισε να αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση και απαντώντας στο ερώτημα για το πώς γίνεται να αναγνωρίστηκε από θύμα της επίθεσης, είπε: «Επειδή έχει πάρει τέτοια έκταση το θέμα, φυσικά θα έλεγε ότι με αναγνώρισε».

Η δίκη συνεχίζεται.