Στις 28 Σεπτεμβρίου θα γίνει η επόμενη συνεδρίαση του Α’ Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που εξετάζει σε δεύτερο βαθμό την πολύκροτη υπόθεση της Χρυσής Αυγής και σήμερα απέρριψε το αίτημα του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Αν και στο πρωτόδικο δικαστήριο εμφανίστηκε μόνο μία φορά, για να απολογηθεί, ο αρχηγός της καταδικασμένης ναζιστικής οργάνωσης, επέμεινε να ζητά να αναβληθεί η δευτεροβάθμια δίκη ώστε να μπορεί να παρίσταται, όπως ισχυρίστηκε ξανά ο συνήγορός του, Δημ. Παπαδέλης εμφανίζοντας ιατρική βεβαίωση για σύνδρομο post Covid-19 του πελάτη του, που φέρεται να βρίσκεται σε πρόγραμμα «αποκατάστασης εργοθεραπείας, λογοθεραπείας και αυτοεξυπηρέτησης».

Ο δικηγόρος υποστήριξε δε πως «ο άνθρωπος δεν ξέρει την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου. Είναι ένας κατηγορούμενος που αδυνατεί να διαβάσει την απόφαση σε βάρος του και ζητάμε να υπερασπιστεί τον εαυτό του σε δεύτερο βαθμό. Γίνεται λόγος αυτές τις ημέρες για το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Δυο μήνες στη ΜΕΘ και τον φωνάζουν να δικαστεί. Έχει κενά μνήμης, χάνει τον ειρμό των σκέψεων του. Πως θα μου πει την υπερασπιστική γραμμή που θέλει να ακολουθήσουμε; Πως θα τον υπερασπιστώ;».

Καταρρίφθηκαν οι ισχυρισμοί

Η πολιτική αγωγή αντέταξε ότι από τα ιατρικά έγγραφα που αναγνώστηκαν προέκυψε ότι ο κ. Μιχαλολιακος έχει καλό επίπεδο συνείδησης και επικοινωνίας αλλά και πως η σωματική αδυναμία δεν του στερεί το δικαίωμα του να έρθει στο δικαστήριο. Σημειώθηκε πως στο προσωπικό ιστολόγιο του υπάρχει πρόσφατος σχολιασμός της απόφασης της ελληνικής Δικαιοσύνης για την υπόθεση Λιγνάδη, πράγμα που καταδεικνύει «υγιέστατη πνευματική λειτουργία, κριτική σκέψη και παρέμβαση στα πράγματα», όπως τόνισε ο Κώστας Παπαδάκης, ένας εκ των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής.

Η εισαγγελέας ζήτησε να μην γίνει δεκτό το αίτημα και εξήγησε πως το κινητικό πρόβλημα μπορεί να λυθεί με αναπηρικό αμαξίδιο, επισημαίνοντας πως τέτοιου είδους προβλήματα είναι συνήθως χρόνια γεγονός που δημιουργούσε κώλυμα, πως η διαιώνιση της διαδικασίας είναι αφόρητη κυρίως για τους συγγενείς των θυμάτων ανθρωποκτονίας από πρόθεση και πως υπάρχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος και τεράστιου κοινωνικού ενδιαφέροντος, καθώς η δίκη αφορά τη λειτουργία ενός κόμματος του Κοινοβουλίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ