Αναστολή των δικών ασφαλιστικών μέτρων, άμεση διακοπή των εργασιών των γραμματειών αλλά και αναστολή όλων των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης, προτείνει, μεταξύ άλλων, για τα δικαστήρια, με δημόσια ανάρτησή του στο Facebook ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Παναγιώτης Λυμπερόπουλος. Η ανάρτηση του κ. Λυμπερόπουλου έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση ότι δικαστικός υπάλληλος που υπηρετεί στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας βρέθηκε θετικός σε κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, αναφέρει: «Βρισκόμαστε σε μια πρωτοφανή κρίση στην οποία πρέπει να εξασφαλίσουμε την ανθρώπινη ζωή και ταυτόχρονα την λειτουργία της Πολιτείας. Έχουμε υποχρέωση και για τα δύο απέναντι στα παιδιά μας και στους εαυτούς μας. Παράλληλα όσοι από εμάς έχουμε θεσμικό ρόλο έχουμε ένα επιπλέον βάρος να ανταπεξέλθουμε, διαισθανόμενοι αντίστοιχα τον βουβό αγώνα που κάνουν κάποιοι άλλοι και για μας στις άκρες αυτού του τόπου χωρίς να έχουν άλλη επιλογή.

Στο βαθμό που μπορώ να συνεισφέρω και με γνώμονα τη νηφαλιότητα και την ανάγκη η επόμενη ημέρα να μας βρει όλους ζωντανούς και σε κοινωνική ειρήνη, κάνω τις ακόλουθες πρώτες ενδεικτικές σκέψεις για το χώρο που γνωρίζω :

Με ΠΝΠ να αποφασιστεί :

α) η άμεση διακοπή των εργασιών των γραμματειών των δικαστηρίων και λειτουργία τους μόνον για τις απολύτως απαραίτητες εργασίες από περιορισμένο και κυλιόμενο προσωπικό,

β) η εξαιρετική αναστολή της παραγραφής των αδικημάτων, γ) η ενεργοποίηση της αυτόφωρης διαδικασίας μόνον σε εξαιρετικές περιπτώσεις,

δ) η λειτουργία της ανάκρισης μόνον για συνοδείες κακουργημάτων με κυλιόμενο προσωπικό,

ε) η αναστολή των δικών ασφαλιστικών μέτρων με εκ του νόμου παράταση των προσωρινών διαταγών που έχουν δοθεί,

στ) η συζήτηση προσωρινών διαταγών που αφορούν μόνον σε ρύθμιση προσωπικής κατάστασης,

ζ) η αναστολή όλων των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης

Κανένας μας δεν θέλει να βυθιστεί αυτός ο Τιτανικός. Πριν τον εγκαταλείψουμε άτακτα ας πάρουμε ορθολογικές αποφάσεις. Ψυχραιμία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ