Διάρρηξη στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά, επί της οδού Γούναρη, σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας.
«Η διάρρηξη έγινε στον 2ο, στον 4ο και στον 6ο όροφο του κτιρίου. Έχουν σπάσει πάρα πολλές πόρτες, ενώ έχει κλαπεί ηλεκτρονικός εξοπλισμός και πιο συγκεκριμένα φορητοί υπολογιστές, οι οποίοι ανήκουν σε δικαστές.  Θα διευκρινίσουμε και θα δούμε αν μέσα στα laptops υπήρχαν δικογραφίες. Είναι πιθανό να περιείχαν και αρχεία που αφορούν και συγκεκριμένες υποθέσεις», είπε στο star.gr ο πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης Διοικητικού Πρωτοδικείου, Δήμος Χρυσός.
Διάρρηξη στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά, επί της οδού Γούναρη, σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Όπως εξήγησε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά στεγάζεται σε μισθωμένους ορόφους, σε μια παλιά πολυκατοικία, η οποία όμως δεν πληροί τις προδιαγραφές και τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και φύλαξης.
«Δεν υπάρχουν πόρτες ασφαλείας, δεν υπάρχει καθόλου φύλαξη από την αστυνομία, δεν υπάρχουν κάμερες και γενικότερα καμία προϋπόθεση ασφάλειας που θα έπρεπε να υπάρχει σε ένα δικαστήριο, πόσο μάλλον στο δεύτερο μεγαλύτερο διοικητικό δικαστήριο στον νομό Αττικής», σημείωσε.
Σημειώνεται ότι κατ’ επανάληψη εισαγγελικές και δικαστικές ενώσεις έχουν αναφερθεί στο θέμα της ασφάλειας των δικαστηρίων. Μόλις προ ημερών η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος ανέφερε ότι η εύρυθμη και ασφαλής λειτουργία των δικαστηρίων αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την ομαλή εκδίκαση των υποθέσεων και τη νηφάλια και ορθή δικαστική κρίση και καλούσε την πολιτεία, να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή επιθέσεων σε βάρος των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, που ευτελίζουν τη λειτουργία του κράτους στο σύνολό του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ