Αναλυτικά, η δήλωση του Δ. Βερβεσού

«Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην οικογένεια  του νεαρού φιλάθλου που δολοφονήθηκε άγρια , χθες το βράδυ, θύμα τυφλής οπαδικής βίας.    Παράλληλα,  ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες των θλιβερών αυτών επεισοδίων.

Κατ’ επανάληψη  έχουμε καταδικάσει την βία στους αθλητικούς χώρους. Ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, η οποία βέβαια δεν αρκεί για την εξάλειψη του φαινομένου.

Τα όσα συνέβησαν χθες , με την τραγική τους κατάληξη, αποδεικνύουν την ανικανότητα της Πολιτείας να αντιμετωπίσει  εκδηλώσεις αθλητικής βίας. Οι ευθύνες των ιθυνόντων της Ελληνικης Αστυνομίας γίνονται μεγαλύτερες όσο αποκαλύπτονται νέα στοιχεία , σύμφωνα με τα οποία είχαν ενημερωθεί από αλλοδαπές αρχές ασφαλείας για την «κάθοδο» των χούλιγκαν , που διέτρεξαν, ανενόχλητοι, όλη σχεδόν την χώρα.

Πρέπει άμεσα να καταλογισθούν ευθύνες, όχι μόνον στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς αλλά  και στα όργανα της Πολιτείας που, όπως προκύπτει, δεν έπραξαν το καθήκον τους.

Η Πολιτεία αλλά και οι θεσμικές αρχές των αθλητικών ομοσπονδιών θα πρέπει να σταματήσουν να προβαίνουν σε ρηματικές καταδίκες του φαινομένου και να λάβουν συγκεκριμένα και αποτελεσματικά μέτρα για την εξάλειψη των φαινομένων βίας, που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα οδήγησαν σε δεύτερο νεκρό.

Η αυστηροποίηση των όποιων ποινών, απο μόνη της,  απεδείχθη περίτρανα οτι δεν αρκεί για να λύσει αποτελεσματικά το πρόβλημα. Χρειάζεται πραγματική βούληση και ρηξικέλευθες ενέργειες , εδώ και τώρα, για την εξάλειψη του φαινομένου προκειμένου να μην έχουμε επανάληψη των τραγικών αυτών περιστατικών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ