Ο Προεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, απέστειλε επιστολή προς τον Προϊστάμενο του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Εφετείου Αθηνών, Κωνσταντίνο Σταμαδιάνο, τον Προϊστάμενο του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Αθηνών, Γεώργιο Γρίβα και την Προϊσταμένη του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Ειρηνοδικείου Αθηνών, κ. Ελένη Ζαχαριάδου, κοινοποιούμενη στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα, με την οποία ζητεί να υπάρξει άμεση ενημέρωση του συστήματος «Σόλων» με τις εκδοθείσες αποφάσεις κατά τη διάρκεια αναστολής της λειτουργίας των δικαστηρίων, και να σταλούν οι αποφάσεις σκαναρισμένες στους πληρεξούσιους δικηγόρους, δηλώνοντας συγχρόνως τη διαθεσιμότητα του ΔΣΑ να προβεί με δικές του δυνάμεις στην σάρωση των αποφάσεων και στην εν συνεχεία αποστολή τους στους πληρεξούσιους δικηγόρους εφόσον τα δικαστήρια δεν διαθέτουν την αναγκαία προς τούτο υποδομή.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Αξιότιμοι Κυρία και Κύριοι Πρόεδροι,

Σύμφωνα με την μέχρι σήμερα διαθέσιμη πληροφόρηση, κατά το διάστημα αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων έχει σταλεί προς δημοσίευση πολύ μεγάλος αριθμός δικαστικών αποφάσεων όλων των πολιτικών δικαστηρίων της Αθήνας (Εφετείου, Πρωτοδικείου και Ειρηνοδικείου Αθηνών).

Πλην όμως, για διάφορους λόγους δεν κατέστη ακόμη εφικτή η ενημέρωση του συστήματος «Σόλων» ούτε η διαδικτυακή ανάρτηση των αποφάσεων, με αποτέλεσμα οι πληρεξούσιοι δικηγόροι και οι διάδικοι να αδυνατούν να λάβουν γνώση αυτών.

Με δεδομένο ότι η επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης αποτελεί κοινό στόχο όλων των συλλειτουργών της, παρακαλούμε όπως ληφθούν τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να υπάρξει άμεση ενημέρωση του συστήματος «Σόλων» με τις εκδοθείσες αποφάσεις, και αφού αυτές σαρωθούν να σταλούν σκαναρισμένες στους πληρεξούσιους δικηγόρους.

Σε περίπτωση ελλείψεως της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής προς τούτο, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών δηλώνει την διαθεσιμότητα του προκειμένου να προβεί στην σάρωση των δικαστικών αποφάσεων και στην εν συνεχεία αποστολή τους στους πληρεξούσιους δικηγόρους ιδίαις δυνάμεις.

Σημειωτέον, ότι η ανάλογη λύση που προκρίθηκε από το Τριμελές Συμβούλιο Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, απέδωσε άμεσα αποτελέσματα και φρονούμε ότι θα μπορούσε να αποτελέσει πρότυπο και για τα πολιτικά δικαστήρια της Αθήνας.

Με τιμή,

Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ

Δημήτρης Κ. Βερβεσός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ