Τη θέση ότι «η αστυνομική βία δεν δικαιολογείται, είμαστε απόλυτοι σε αυτό» διατύπωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφερόμενος σε όσα συνέβησαν χθες Κυριακή 7/3 στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης Σταύρο Καλαφάτη, ο κ. Χρυσοχοΐδης υποστήριξε ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα η έρευνα, ώστε να αναδειχθούν και να αποδοθούν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες.

Παράλληλα ο υπουργός χαρακτήρισε «γελοιότητες» τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και του ΜέΡΑ 25 ότι «κινδυνεύει» η Δημοκρατία από τέτοιες συμπεριφορές, λέγοντας ότι η Δημοκρατία κινδύνευσε επί των δικών τους ημερών.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι στο δεύτερο 15μερο του Απριλίου θα τοποθετηθούν οι πρώτες ομάδες φύλαξης στα ΑΕΙ από ήδη υπηρετούντες στην αστυνομία μέχρι να γίνουν οι προσλήψεις το Φθινόπωρο, ενώ για την κατάληψη στην Πρυτανεία του ΑΠΘ δήλωσε πως «όσοι εμποδίζουν τη λειτουργία των Πανεπιστημίων δεν ασκούν νόμιμο δικαίωμα».