Οργισμένοι είναι οι κάτοικοι του χωριού Διστράτο Κόνιτσας, καθώς εδώ και 6 ημέρες παραμένουν αποκλεισμένοι λόγω μεγάλης κατολίσθησης.
Ο δρόμος που βρίσκεται μεταξύ Δίστρατου και Κόνιτσας, στη θέση Ασπροπόταμος προς Άρματα, έχει κοπεί στα δύο.
Μάλιστα, πρόκειται για δρόμο που συνδέει πολλά χωριά, το Δίστρατο, την Κόνιτσα, τον Άγιο Ελευθέριο, το Παλιοσέλι, και φτάνει μέχρι τη Βασιλίτσα και τον Σμόλικα.
Ο δρόμος αυτός, λοιπόν, έχει εξαφανιστεί από τον χάρτη και οι κάτοικοι δεν μπορούν να μετακινηθούν.
Οι κάτοικοι προειδοποιούν πως αν δεν γίνουν εργασίες αποκατάστασης, θα διακόψουν κάθε σύνδεση με τα χωριά και δεν θα αφήσουν ούτε τους δικαστικούς εκπροσώπους να πάνε στα χωριά την προσεχή Κυριακή για να διεξαχθούν οι Ευρωεκλογές.

«Η ζημιά είναι περίπου 500 μέτρα»

Ο αντιδήμαρχος Ζωικής, Φυτικής και Δασικής Παραγωγής Κόνιτσας, Γιάννης Παφίλης μίλησε το πρωί της Παρασκευής (7/6) στο Mega, λέγοντας: «Αυτός ο δρόμος ξεκινά από Γρεβενά. Είναι ο δρόμος που πηγαίνει στο χιονοδρομικό της Βασιλίτσας. Έχει διακοπεί όλη η διασύνδεση. Η περιοχή τροφοδοτείται από Γρεβενά αναγκαστικά. Είναι περίπου 150 άτομα που είναι αποκλεισμένοι στο Δίστρατο, άλλοι 25-30 στα Άρματα.
Η ζημιά είναι περίπου 500 μέτρα. Εδώ και 7 χρόνια υπάρχει το πρόβλημα, αλλά τα τελευταία 2 είχε επιδεινωθεί η κατάσταση. Στο σημείο το Σάββατο μετέβησαν οι Περιφερειάρχης και Δήμαρχος και προσπάθησαν να δώσουν λύση, ήρθε κλιμάκιο με Γεωλόγους και είμαστε σε αναμονή. προσπαθούν να δώσουν πρόσβαση στα χωριά», είπε.
«Οι κάτοικοι είναι στα κάγκελα, περιμένουν να δοθεί λύση. Μας πιέζουν ότι θα κλείσουν τους δρόμους. Οι κάτοικοι προειδοποιήσουν ότι δεν θα ψηφίσουν. Θέλουν να αποκατασταθεί η πρόσβαση», συμπλήρωσε ο κ. Παφίλης.