Σούβλισαν ταύρο σε γλέντι στα Χανιά γεγονός που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις. Συγκεκριμένα, με απόφαση του πολιτιστικού συλλόγου Καλουδιανών, οι εορτασμοί για την παραμονή της πεντηκοστής και την εορτή του Αγίου Πνεύματος, περιελάμβαναν σούβλισμα…ταύρου.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, εδώ και αρκετές μέρες, απ’ όταν κυκλοφόρησαν οι σχετικές αφίσες, είχαν προκληθεί αντιδράσεις στα social media, με αναρτήσεις και σχόλια χρηστών που έκαναν λόγο για βαρβαρότητες.

Παρά τις σχετικές αντιδράσεις, από φιλοζωικές οργανώσεις αλλά και μεμονωμένους πολίτες, ο ταύρος, βάρους 215 κιλών πήρε από νωρίς το πρωί της Κυριακής θέση στη σούβλα στην πλατεία του χωριού και η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε κανονικά.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων: «Χαρές και πανηγύρια εκεί στα Καλουδιανα Κισσάμου. Για να γιορτάσουν το Άγιο Πνεύμα, αυτή τη μεγάλη γιορτή της ορθοδοξίας, θα στήσουν χορό και μουσικές γύρω από ένα σουβλισμενο ταύρο, πιστοί σε παγανιστικα “εθιμα” θεωρώντας ότι “προάγουν πολιτισμό”. Είναι δε τόσο περήφανοι για αυτό, που το μνημονεύουν στην αφίσα τους, ως πόλο έλξης».