Ακόμη και απειλές προς τους συναδέλφους του, εκτόξευσε ο αστυνομικός στα Χανιά που συνελήφθη για χρηματισμό και εκβιασμό.
Η σύλληψη του διοικητή Α’ τμ. ΒΟΑΚ Χανίων και του γιου του – επίσης αστυνομικού, που κατηγορείται για απλή συνέργεια, ήταν επεισοδιακή, με τον διοικητή, να απειλεί τους αδιάφθορους: «θα έρθω στο σπίτι σου μ… και θα σε … και σένα και τα παιδιά σου. Δεν ξέρεις με ποιον τα έβαλες. Σου ετοιμάζω την κάσα».
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, «οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν να συνεργαστούν, με τον αξιωματικό να απευθύνει υβριστικές και υποτιμητικές εκφράσεις στους αστυνομικούς και στον δικαστικό λειτουργό, ενώ ο φάκελος με προσημειωμένα χαρτονομίσματα βρέθηκε πλησίον της εισόδου της οικίας τους».

«Σου ετοιμάζω την κάσα…»

Το επεισόδιο έγινε όταν οι αστυνομικοί του Εσωτερικών Υποθέσεων έφτασαν στο σπίτι του αστυνομικού για να τον συλλάβουν, αφού πρώτα το θύμα εκβιασμού του είχε αφήσει «στο γραμματοκιβώτιο της οικίας του», προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία «παρέλαβε το συγγενικό του πρόσωπο (σ.σ ο γιος του)», σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.
Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση με τους άντρες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων να μεταβαίνουν στο σπίτι του κατηγορούμενου και δηλώνοντας την ιδιότητά τους, ζήτησαν από τον αξιωματικό και τον γιο του να ανοίξουν την πόρτα της πολυκατοικίας. Κάτι που δεν έγινε. Όταν οι αδιάφθοροι μπήκαν στην πολυκατοικία εντόπισαν σε χώρο κοντά στο σπίτι του, πεταμένο το λευκό φάκελο με τα προσημειωμένα χρήματα που είχε δώσει το θύμα εκβιασμού.
Στη συνέχεια, μετέβησαν στο διαμέρισμα του αστυνομικού, ο οποίος άνοιξε την πόρτα σε έξαλλη κατάσταση και άρχισε να φωνάζει και να βρίζει τους αξιωματικούς απειλώντας τους ότι θα μπλέξουν και ότι δεν ξέρουν με ποιον τα έχουν βάλει.
Μάλιστα, όπως μεταδίδεται, έφτασε στο σημείο να απωθήσει βίαια αξιωματικό λέγοντάς του: «Θα έρθω στο σπίτι σου μ… και θα σε γ… και σένα και τα παιδιά σου. Δεν ξέρεις με ποιον τα έβαλες. Σου ετοιμάζω την κάσα», ενώ μίλησε υποτιμητικά και στην εισαγγελέα που παρίστατο κατά την έρευνα, λέγοντάς της: «Άμα εσύ είσαι δικαστικός, εγώ είμαι …», επιδεικνύοντας τα γεννητικά του όργανα.
Στη συνέχεια, οι δύο άντρες συνελήφθησαν, ενώ από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 9.910 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, αναφέρεται:
«Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθη αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας για εκβίαση, δωροληψία υπαλλήλου που αντίκειται στα καθήκοντά του και παράβαση καθήκοντος
Για την υπόθεση συνελήφθη και Ειδικός Φρουρός, συγγενής του αξιωματικού, για συνέργεια σε εκβίαση.
Ειδικότερα: Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας την Κυριακή 27 Αυγούστου 2023, σε νησιωτική περιοχή, αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, κατηγορούμενος για εκβίαση κατ’ επάγγελμα, δωροληψία υπαλλήλου που αντίκειται στα καθήκοντά του και παράβαση καθήκοντος, καθώς και Ειδικός Φρουρός, συγγενής του αξιωματικού, κατηγορούμενος για απλή συνέργεια σε εκβίαση.
Προηγήθηκαν καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες ο αστυνομικός, έχοντας ρόλο Διοικητή Υπηρεσίας, εκβίαζε συστηματικά ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής, απαιτώντας και λαμβάνοντας χρηματικά ποσά, ώστε να μην συμμετέχουν σε διαδικασίες δημοπρασίας σχετικά με ενοικίαση αδειών καταστημάτων, καθώς και έτερους επαγγελματίες και ιδιώτες, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος.
Για τη διερεύνηση της υπόθεσης αρχικά συλλέχθηκαν τα απαραίτητα στοιχεία, με την εφαρμογή ειδικών ανακριτικών τεχνικών, ενώ στη συνέχεια ειδικό κλιμάκιο αστυνομικών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων πραγματοποίησε επιτόπια προανακριτική έρευνα στο νησί, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκαν τέσσερα θύματα της παράνομης δράσης του αξιωματικού.
Στο πλαίσιο αυτό και λόγω του ότι σε μια περίπτωση «εκκρεμούσε» παράδοση χρηματικού ποσού ύψους 7.900 ευρώ, αυτό προσημειώθηκε και παραδόθηκε σε καταγγέλλουσα, η οποία κατόπιν σχετικών οδηγιών που έλαβε από τον κατηγορούμενο Αξιωματικό, τα εναπόθεσε στο γραμματοκιβώτιο της οικίας του, απ’ όπου τα παρέλαβε το συγγενικό του πρόσωπο.
Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν να συνεργαστούν, με τον αξιωματικό να απευθυνθεί με υβριστικές και υποτιμητικές εκφράσεις στους αστυνομικούς και στον δικαστικό λειτουργό, ενώ ο φάκελος με προσημειωμένα χαρτονομίσματα βρέθηκε πλησίον της εισόδου της οικίας τους. Στη συνέχεια συνελήφθησαν, ενώ από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -9.910- ευρώ και κινητό τηλέφωνο.
Οι υπόλοιπες περιπτώσεις αφορούσαν εκβιαστική λήψη μεγάλου χρηματικού ποσού από δικηγόρο, λήψη χρηματικού ποσού από ιδιώτη για ‘σβήσιμο’ κλήσης και παρακώληση επισκευής ακινήτου ιδιοκτησίας ασφαλιστικής πράκτορα μέσω καταγγελιών για παράνομες οικοδομικές εργασίες, με σκοπό να το αποκτήσει ο ίδιος στη μισή τιμή.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ η έρευνα για τη διακρίβωση και άλλων παρόμοιων έκνομων ενεργειών συνεχίζεται».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ