Ραγδαίες εξελίξεις λαμβάνουν χώρα αναφορικά με την υπόθεση της αμύθητης περιουσίας του Γιώργου Τράγκα, με έναν ογκώδη φάκελο να εμπλουτίζεται καθημερινά με στοιχεία από διεθνείς οργανισμούς και αντίστοιχες αρχές για τη διεύρυνση της προέλευσης της.
Την έρευνα έχει αναλάβει η Αρχή για την Καταπολέμηση της νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές δραστηριότητες ωστόσο όπως αποκαλύπτεται ο τέως αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, είχε ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες, 5 μήνες πριν τον θάνατο του γνωστού δημοσιογράφου.
Όπως φαίνεται όλα ξεκίνησαν από ένα αίτημα 
τράπεζας στην οποία έγινε μια συναλλαγή, καθώς και από μια ανώνυμη επιστολή που περιγράφει συγκεκριμένες οικονομικές άλλες συναλλαγές.
Στόχος των Αρχών είναι να ελέγξουν αν το πόθεν έσχες του Γιώργου Τράγκα δικαιολογούσε τα δεκάδες πολυτελή ακίνητα στα ακριβότερα θέρετρα Ελλάδας, Ευρώπης και της Αμερικής αλλά και τα εκατομμύρια ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς και θυρίδες αλλά και τις ράβδους χρυσού που ήρθαν στην επιφάνεια μετά το άνοιγμα της διαθήκης του.

Διεθνής συνεργασία των Αρχών

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αρχή ζητεί με έγγραφό της προς τις αντίστοιχες υπηρεσίες Αγγλίας, Γαλλίας, Ηνωμένων Πολιτειών, Παρθένων Νήσων και αλλού να πληροφορηθούν για τις συναλλαγές και την περιουσία του δημοσιογράφου.
Μάλιστα μετά το θάνατο του έχουν αξία και τα εξώδικα μεταξύ μελών της οικογένειας αλλά και πολλά δημοσιεύματα.
Η έρευνα δηλαδή αφορά και τρίτα πρόσωπα.

Έρευνες για τα «χρυσά» ακίνητα του Γιώργο Τράγκα

Ο Γιώργος Τράγκας φέρεται να είχε, μεταξύ άλλων, ακίνητα στη Νίκαια της Γαλλίας, στο Παρίσι και στην Αθήνα.
Εκτός της παραπάνω έρευνας, όμως, ο οικονομικός εισαγγελέας, με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία του δημοσιογράφου (πολυτελή ακίνητα σε διάφορες ακριβές περιοχές όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, καθώς και λογαριασμούς που περιέχουν αστρονομικά ποσά), έδωσε εντολή και στο ειδικό επιστημονικό προσωπικό της Εισαγγελίας να προχωρήσει μαζί με το ΣΔΟΕ σε έλεγχο, προκειμένου η υπόθεση να διερευνηθεί σε βάθος.
Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει και τα συμβόλαια που είχε συνάψει κατά καιρούς ο Γιώργος Τράγκας με δημοσιογραφικούς οργανισμούς με τους οποίους συνεργάστηκε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ