Την ενοχή 13 προσώπων για απάτη ύψους 1,8 εκατ. σε βάρος Εθνικής Ασφαλιστικής για αποζημιώσεις με πλαστά τιμολόγια από εικονικά ατυχήματα, πρότεινε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.
Η απάτη φαίνεται να έγινε το διάστημα 2007 έως 2011 ενώ η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από εσωτερικό έλεγχο και ακολούθησε έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας.
Μεταξύ των κατηγορουμένων βρίσκονται (πρώην) υπάλληλοι της ασφαλιστικής εταιρίας στον τομέα ζημιών και έδρα τη Θεσσαλονίκη, πραγματογνώμονες, διακανονιστές, εξωτερικοί ασφαλιστικοί πράκτορες κι ένας ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτου.
Η αντιεισαγγελέας Εφετών στην πρότασή της ζητεί να καταδικαστούν, κατά περίπτωση, για απάτη, πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων.
Με την ίδια πρόταση ζητεί την απαλλαγή για τρία πρόσωπα που κατηγορούνταν για πλημμεληματικές πράξεις οι οποίες όμως παραγράφηκαν λόγω παρέλευσης της πενταετίας.

Η υπόθεση – Οι κατηγορίες βάσει δικογραφίας 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα εμπλεκόμενα πρόσωπα δήλωναν εικονικά ατυχήματα με υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα ασφαλισμένων της Εθνικής Ασφαλιστικής χρησιμοποιώντας πλαστά δικαιολογητικά που προσκόμιζαν από συνεργείο αυτοκινήτων ή ανύπαρκτων συνεργείων, εκταμιεύοντας με αυτόν τον τρόπο αποζημιώσεις.
Η δικογραφία περιλαμβάνει δεκάδες φακέλους με εκταμιεύσεις όπου προσκομίζονταν φωτογραφίες των ίδιων τρακαρισμένων αυτοκινήτων ή υποτιθέμενων ζημιών.
Η διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ