Εσχάτως παρατηρείται το φαινόμενο όλο και περισσότεροι δανειολήπτες να προσέρχονται στα γραφεία μας προσκομίζοντας διαταγές πληρωμής και εκθέσεις κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας εξαιτίας οφειλών από δάνεια που είχαν συνάψει αρκετά χρόνια πριν με την τράπεζα MARFIN. Οι απαιτήσεις επιδικάζονται και οι κατασχέσεις επιβάλλονται είτε από την τράπεζα Πειραιώς η οποία είχε αποκτήσει τα δάνεια αυτά είτε από κερδοσκοπικά funds (μέσω εταιρειών διαχείρισης), τα οποία απέκτησαν τις απαιτήσεις εν συνεχεία από την τράπεζα Πειραιώς. Είναι προφανές ότι έχει ληφθεί απόφαση για την εκκαθάριση του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου.
Η τράπεζα Πειραιώς απέκτησε τα δάνεια αυτά δυνάμει της από 26/03/2013 σύμβασης μεταβίβασης που συνήφθη με την διάδοχο της τράπεζας MARFIN εταιρεία με την επωνυμία «CYPRUS POPULAR BANK». Την εν λόγω σύμβαση άλλωστε επικαλείται και προσάγει ενώπιον των Δικαστηρίων προκειμένου να αποδείξει τη νομιμοποίησή της.
Κατόπιν όμως προσεκτικότερης μελέτης διαπιστώνεται ότι η σύμβαση αυτή α) δεν εξατομικεύει τις απαιτήσεις δηλαδή δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένες τραπεζικές συμβάσεις και β) εμπεριέχει όρο περί ορισμού πραγματογνώμονα για τον καθορισμό των δανείων που εν τέλει θα μεταβιβαστούν ο οποίος δεν αποδεικνύεται ότι εκπληρώθηκε.
Τα ανωτέρω δημιουργούν οξύτατο πρόβλημα ως προς την νομιμοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς και των διαδόχων αυτής κερδοσκοπικών funds τόσο για την επιδίκαση της απαίτησης μέσω εκδόσεως διαταγής πληρωμής όσο και για την επιβολή κατάσχεσης.
Τα ζητήματα όμως αυτά μπορούν να θιγούν μόνο μέσω άσκησης των κατάλληλων ανακοπών ενώπιον των Δικαστηρίων ειδάλλως η αναγκαστική εκτέλεση θα προχωρήσει μέχρι την ολοκλήρωσή της μέσω πλειστηριασμού.
Απευθύνουμε λοιπόν έκκληση στους εν λόγω δανειολήπτες να επιμεληθούν του ανωτέρω ζητήματος προς αποφυγή των σχετικών δυσάρεστων έννομων συνεπειών.
logo_Lekkakou_transparent_M_22.png

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ