Ένας άντρας καταδικάστηκε σε θάνατο για τη λαθραία εισαγωγή ενός κιλού ινδικής κάνναβης στη Σιγκαπούρη.
Ο 41χρονος Omar Bamaza έχασε την έφεση για την ποινή που αρχικά επιβλήθηκε τον περασμένο Φλεβάρη για την εισαγωγή ενός κιλού χασίς, με το εφετείο της Σιγκαπούρης να δηλώνει την ικανοποίησή του για τον χειρισμό της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό.
Ο 41χρονος είχε συλληφθεί στα σύνορα της Σιγκαπούρης με τη Μαλαισία τον Ιούλη του 2018, με την αστυνομία να εντοπίζει τρία πακέτα ινδικής κάνναβης στο αμάξι του.
Ο Omar είχε τότε δηλώσει ότι αγνοούσε πως μετέφερε το συνολικά 1 κιλό χασίς στο αυτοκίνητο.
Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι ο άντρας είχε προπαραγγείλει και παραλάβει τα ναρκωτικά από τη Μαλαισία, προτού προσπαθήσει να τα βάλει κρυφά στη Σιγκαπούρη.
«Γνωστοί μου τα έβαλαν κρυφά στις αποσκευές μου χωρίς να το γνωρίζω» είχε δηλώσει στην απολογία του ο Ομάρ στο δικαστήριο, ισχυριζόμενος ότι αγνοούσε για το χασίς στο αυτοκίνητο.
Ωστόσο, αυτοί οι ισχυρισμοί του έρχονταν σε αντίθεση με την προηγούμενη κατάθεσή του στην αστυνομία, κατά την οποία είχε πει πως γνώριζε για την ύπαρξη των ναρκωτικών και πως είχε συμφωνήσει να τα βάλει στη Σιγκαπούρη, μιας και ήταν απεγνωσμένος να βρει λεφτά, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Channel News Asia.
«Τα είπα γιατί δεν ήμουν σε καλή κατάσταση. Ήμουν ανεβασμένος από το τσιγάρο χασίς που είχα καπνίσει […] και το ανεβασμένος για μένα είναι σαν να είμαι ημιλιπόθυμος» είχε δηλώσει στη συνέχεια ο Ομάρ προσπαθώντας να εξηγήσει τη διαφορά στις καταθέσεις του.
Επίσης, ισχυρίστηκε πως είχε πιεστεί από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών που τον συνέλαβαν.
Όπως είπε, τον είχαν απειλήσει ότι θα κρεμάσουν κι αυτόν και τον πατέρα του, εάν δεν ομολογούσε ότι είχε εισάγει λαθραία την ινδική κάνναβη στη Σιγκαπούρη.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η χρήση ναρκωτικών απαγορεύεται αυστηρά στη Σιγκαπούρη, με τη χώρα να είναι γνωστή για την εφαρμογή σκληρών ποινών στους χρήστες, ενώ η διατήρηση της θανατικής ποινής προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις από ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ