Η πρώτη δικαστής στην Αγγλία που φοράει μαντήλα είναι γεγονός. Πρόκειται για την Raffia Arshad, που ήταν δικηγόρος στο Nottingham, και πλέον διορίστηκε ως αναπληρώτρια δικαστής στο Midlands την περασμένη εβδομάδα.

“Δεν το βλέπω μόνο ως προσωπικό επίτευγμα, είναι κάτι μεγαλύτερο από αυτό”, δήλωσε η 40χρονη, η οποία όπως λέγεται ανοίγει το δρόμο για τις γυναίκες που είναι μουσουλμάνες να φτάσουν ψηλά στο νομικό επάγγελμα.

Η ίδια η Arshad δηλώνει :”Χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να φτάσω εδώ, αλλά είμαι τόσο ευχαριστημένη. Δεν είναι μόνο ένα προσωπικό επίτευγμα. Είναι ένα τεράστιο επίτευγμα για οποιονδήποτε που προέρχεται από διαφορετικό υπόβαθρο.”

Η μουσουλμάνα δικαστής, η οποία ήταν η πρώτη στην οικογένειά της που πήγε στο πανεπιστήμιο, δήλωσε ακόμα ότι «έσπασε αυτό το στερεότυπο» σε σχέση με αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι φαντάζονται ότι είναι οι δικαστές και ενθάρρυνε τους άλλους, ανεξάρτητα από το επάγγελμα τους, να «στοχεύσουν ψηλά».

“Μην ανησυχείτε για το πώς φαίνεστε, μην ανησυχείτε για το ότι δεν θα ταιριάζετε στο καλούπι, σπάστε αυτό το καλούπι και επιτύχετε αυτό που θέλετε”, είπε η νέα δικαστής.

Η Αρσάντ είναι μάλιστα μητέρα τριών παιδιών, και έχει ειδικευθεί στο οικογενειακό δίκαιο για περισσότερα από 17 χρόνια, ενώ ανέφερε ότι είναι ευγνώμων στο σύζυγό της που, όπως υποστηρίζει, τη στήριξε παρα πολυ και της έδωσε χώρο για να συνεχίσει το πάθος της.

Ο δικαστής Αρσάντ, ειδική στο ισλαμικό οικογενειακό δίκαιο, δήλωσε ότι παρόλο που η δικαστική υπηρεσία και η επιτροπή διορισμών ‘στάθηκαν στο ύψος τους’, ωστόσο το δικαστικό σώμα «δεν είναι ακόμη αρκετά διαφορετικό».

Πηγή: bbc.com/legalnews24.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ