Ανασύρεται από το αρχείο η δικογραφία που είχε σχηματισθεί μετά από μήνυση του αποβιώσαντος επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, κατά της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου και άλλων προσώπων.
Ειδικότερα, ο πρώην ισχυρός άνδρας της MIG είχε καταγγείλει ότι η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου επιχείρησε μέσω φιλικού της προσώπου να του αποσπάσει χρήματα προκειμένου να χειριστεί ευνοϊκά δικαστικές του εκκρεμότητες.

Προκαταρκτική εξέταση κατά απόλυτη προτεραιότητα

Όμως, μετά το σχετικό ηχητικό ντοκουμέντο που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας Νικος Μπαρδάκης ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και μάλιστα, κατά απόλυτη προτεραιότητα, προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και της συνέργειας σε αυτή σε βαθμό κακουργήματος.
Η εισαγγελική παραγγελία από τον κ. Μπαρδάκη δόθηκε μετά τα αποτελέσματα της εργαστηριακής εξέτασης που έγινε στα Εγκληματολιγικά εργαστήρια της Ασφάλειας σύμφωνα με τα οποία το ηχητικό φαίνεται να είναι γνήσιο «χωρίς εμφανή στοιχεία αλλοιώσεων».
Κατά συνέπεια κρίθηκε ότι αποτελεί νέο στοιχείο που οδηγεί στην ανάσυρση της υπόθεση από το αρχείο και την επανεξέτασή της.
Σύμφωνα με την έκθεση του Εργαστηρίου Εξέτασης φωνής και ήχου της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.« προέκυψε ότι δεν εντοπίστηκαν χαρακτηριστικά στοιχεία ή έστω ενδείξεις επεξεργασίας του ήχου, που μπορούν να υποδηλώνουν στοιχεία αποκοπής , συρραφής ή εν γίνει αλλοίωσης (μοντάζ).
Αντίθετα μάλιστα διαπιστώθηκε ότι η αδιάλειπτη καταγραφή με μικρές αλλά δικαιολογημένες διακυμάνσεις, χωρίς “ίχνη” αδικαιολόγητων μεταβολών ή και παύσεων, ενώ σε παρατήρηση αναφέρεται ότι ο εντοπισμός “ ιχνών” σε ακουστικό υλικό ψηφιακής μορφής δεν είναι πάντα εφικτός με βεβαιότητα καθόσον τα “ ίχνη” αυτά δύνανται να μειώνονται σημαντικά, συναρτήσει διαφόρων παραγόντων όπως είναι το λογισμικό επεξεργασίας και η δεξιοτεχνία του προσώπου που προβαίνει σε επεξεργασία.
Παράλληλα αναφέρεται, ότι «ο ήχος που έχει καταγραφεί στο πειστήριο αρχείο (κασέτα) πιθανότατα δεν έχει υποστεί διαδικασία τέτοια ( μοντάζ) που να αλλοιώνει το περιεχόμενό του».
Την κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα θα διενεργήσει ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Νίκος Ποιμενίδης ο οποίος ήδη έχει παραλάβει το ηχητικό ντοκουμέντο, συνολικής διάρκειας 5 ωρών, 28 λεπτών και 37 δευτερολέπτων.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος εξεταζόμενος στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που είχε διενεργηθεί το 2016 είχε αναφερθεί σε 17 συναντήσεις με την επιχειρηματία, φίλη της κυρίας Θάνου, όπως και σε μεγάλο αριθμό τηλεφωνικών συνομιλίες μεταξύ τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ