Οι «Αναρχικές Ομάδες Νυχτερινών Επιδρομών» με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού περιεχομένου ανέλαβαν την ευθύνη για τους εμπρησμούς οχημάτων που σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης 21/1 προς ξημερώματα της Τετάρτης. Με τον σαρκαστικό τίτλο «Οι εμπρησμοί πολυτελών αυτοκινήτων ως μια εκ των καλών τεχνών», οι άγνωστοι με μακροσκελή ανακοίνωσή τους …αναλύουν τους λόγους που προέβησαν σε καταστροφές και πυρπολήσεις, ενώ ζητούν …συγγνώμη από τους ιδιοκτήτες φθηνών ΙΧ τα οποία έκαψαν …παρεμπιπτόντως και από λάθος και μάλιστα τους καλούν να μην παρκάρουν κοντά σε ακριβά αυτοκίνητα, γιατί κινδυνεύουν!

Μάλιστα, οι άγνωστοι εμπρηστές καλούν και άλλους να προβούν σε εμπρησμούς και πυρπολήσεις καθώς, όπως λένε, «η συγκεκριμένη δράση αποτελεί παράλληλα και ένα ανοιχτό κάλεσμα για όσους αισθάνονται την ανάγκη να βάλουν επιτέλους ένα ανάχωμα στην καταστολή και την καταπίεση. Ο καθένας και η καθεμιά με τα πιο απλά μέσα μπορεί να συνεισφέρει σε αυτόν τον αγώνα. Το όχημα ενός μπάτσου εκτός υπηρεσίας που παρκάρει λίγο πριν μπει σπίτι του, ενός φασίστα που είναι στοχοποιημένος για τις απόψεις του στη γειτονιά, ενός ιδιοκτήτη πολυτελούς αυτοκινήτου, μπορούν να αποτελέσουν μικρές συμβολικές πράξεις σε μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Τέλος δεν παραλείπουν να τονίσουν ότι οι έκνομες αυτές πράξεις είναι -μεταξύ άλλων- δράσεις συμπαράστασης στους συλληφθέντες της Αγίας Παρασκευής, τον «Τοξοβόλο του Συντάγματος» και τις δύο γυναίκες, δηλαδή τους Δήμητρα Βαλαβάνη, Γιάννη Μιχαηλίδη και Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, συνεργό της Πόλας Ρούπα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ