Για «ένα σύστημα πρωινών, μεσημεριανών και απογευματινών εκπομπών που καταστρέφει την ποινική δίκη και την μετατρέπει σε λαϊκό δικαστήριο» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, αναφέροντας πως «πρέπει να τελειώνει».
Εκφράζοντας τα συγχαρητήρια του στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για την κατεπείγουσα έρευνα που άρχισε, ο κ. Κούγιας υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι «είμαι ο μόνος Δικηγόρος που προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατά τηλεοπτικών εκπομπών και των παρουσιαστών τους, γιατί επί χρόνια δηλητηριάζουν τόσο τη συνείδηση των ασχέτων με την ποινική επιστήμη, όσο και τις αρχές των Ελλήνων πολιτών και αυτή η εκτροπή εμφανίζεται σε σημαντικές ποινικές δίκες, όπου εμφανίζεται το πρωτοφανές παγκόσμιο φαινόμενο, να καταδικάζονται αθώοι άνθρωποι μόνο από ενόρκους και όχι από τακτικούς Δικαστές».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ποινικολόγου

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ
Σε λίγα χρόνια θα συμπληρώσω 50 χρόνια δικηγορίας και αυτός ο εκφυλισμός του λειτουργήματος του Δικηγόρου – Ποινικολόγου από ένα σύστημα πρωινών, μεσημεριανών και απογευματινών εκπομπών που καταστρέφει την ποινική δίκη και την μετατρέπει σε λαϊκό δικαστήριο, πρέπει να τελειώνει.
Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια συγκεκριμένες τηλεοπτικές εκπομπές έχουν μεταβληθεί σε δικηγορικά γραφεία με μόνιμα μέλη δικηγόρους ταπεινοτάτου μορφωτικού, ποιοτικού και προσωπικού επιπέδου.
Δυστυχώς, μέχρι σήμερα είμαι ο μόνος Δικηγόρος που προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατά τηλεοπτικών εκπομπών και των παρουσιαστών τους, γιατί επί χρόνια δηλητηριάζουν τόσο τη συνείδηση των ασχέτων με την ποινική επιστήμη, όσο και τις αρχές των Ελλήνων πολιτών και αυτή η εκτροπή εμφανίζεται σε σημαντικές ποινικές δίκες, όπου εμφανίζεται το πρωτοφανές παγκόσμιο φαινόμενο, να καταδικάζονται αθώοι άνθρωποι μόνο από ενόρκους και όχι από τακτικούς Δικαστές.
Αυτό το απόστημα πρέπει να σπάσει κι εγώ για άλλη μια φορά, με το οποιοδήποτε προσωπικό κόστος, όπως έπραξα και στις δίκες όπου ανεδείχθη το παραδικαστικό κύκλωμα δικηγόρων, δικαστών και εισαγγελέων, όπου ήμουν ο μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας, θα πράξω και πάλι το ίδιο.

Χρόνια πολλά.
Αθήνα, 30/12/2022
Με εκτίμηση και σεβασμό
Αλέξιος Κούγιας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ