Υπολειτουργεί ο μαγνητικός τομογράφος ενώ οι διαγνώσεις γίνονται με καθυστερήσεις λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού στο μεγαλύτερο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο της χώρας «’Άγιος Σάββας».

Ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου έχει σημάνει συναγερμό για την κατάσταση που επικρατεί στη δομή και ειδικά στο Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου.

Όπως σημειώνουν «το Σωματείο μας πολλές φορές έχει καταγγείλει την απαξίωση και την δυσκολία λειτουργίας του νοσοκομείου λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων αλλά αυτό οδηγεί το τμήμα Μαγνητικού Τομογράφου να λειτουργεί στα ελάχιστα όρια ασφαλείας».

«Το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα είναι από τα πιο αναγκαία τμήματα του μεγαλύτερου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου της χώρας και η ανάγκη πρόσληψης Ιατρών, θα έπρεπε να γίνει με προγραμματισμό, σπουδή, επιμονή και εγρήγορση» προσθέτουν.

Οι εργαζόμενοι μεταξύ άλλων «ζητούν την άμεση στελέχωση του τμήματος συνολικά με μόνιμο προσωπικό» και προειδοποιούν ότι «κάθε σκέψη ιδιωτικοποίησης θα μας βρει απέναντι».
Η ανακοίνωση των εργαζομένων

Για την λειτουργία του Μαγνητικού Τομογράφου

«Ο σύλλογος εργαζομένων του ΓΑΟΝΑ Ο Άγιος Σάββας ενημερώθηκε ότι υπολειτουργεί o Μαγνητικός Τομογράφος του νοσοκομείου και συγκεκριμένα οι δυο Διευθυντές Ιατροί απουσιάζουν (ο ένας με αναρρωτική και ο άλλος με άδεια προ-συνταξιοδότησης) και το τμήμα λειτουργεί με ένα ειδικευόμενο Ιατρό. Αποτέλεσμα είναι να γίνονται τα ραντεβού μεν των μαγνητικών αλλά να καθυστερούν οι διαγνώσεις ή να παραπέμπονται για διάγνωση με την επιστροφή ων ιατρών του τμήματος στην εργασία. Παράλληλα στο Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα που περιλαμβάνει και τους Αξονικούς Τομογράφους οι Διευθυντές Ιατροί είναι επίσης κοντά στη συνταξιοδότηση.

Το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα είναι από τα πιο αναγκαία τμήματα του μεγαλύτερου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου της χώρας και η ανάγκη πρόσληψης Ιατρών, θα έπρεπε να γίνει με προγραμματισμό, σπουδή, επιμονή και εγρήγορση. Λόγω των εορτών ο διάλογος με τους Συντονιστές του Τμήματος, ήταν δύσκολος παρόλο που τον επιδιώξαμε. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η Διευθύντρια του Ακτινολογικού έχει αποστείλει και ενημερώσει για την επείγουσα αναγκαιότητα κάλυψης των κενών θέσεων αλλά και για το επείγον της παρούσας κατάστασης. Η πρόβλεψη για προσλήψεις από τον προηγούμενο Μάρτιο, από αυτά που καταφέραμε να μάθουμε, αφορά 2 γιατρούς για τον Αξονικό και τον μαστό αλλά όχι για τον Μαγνήτη!!

Το Σωματείο μας πολλές φορές έχει καταγγείλει την απαξίωση και την δυσκολία λειτουργίας του νοσοκομείου λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων αλλά αυτό οδηγεί το τμήμα Μαγνητικού Τομογράφου να λειτουργεί στα ελάχιστα όρια ασφαλείας.

Δεν θα επιτρέψουμε ούτε την διάλυση ούτε την ιδιωτικοποίηση!!

Γιατί δεν έχουν προκηρυχθεί θέσεις για την κάλυψη όλων των κενών?

Γιατί δεν έχει προβλεφθεί η αναγκαία στελέχωση των τμημάτων ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία?

Ζητάμε την άμεση κάλυψη της λειτουργίας του Μαγνήτη με πρόσληψη γιατρού.

Ζητάμε την άμεση στελέχωση του τμήματος συνολικά με μόνιμο προσωπικό!

Κάθε σκέψη ιδιωτικοποίησης θα μας βρει απέναντι!!

Ενημερώνουμε την ΕΙΝΑΠ και την ΟΕΝΓΕ για παρέμβαση και ενέργειες»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ