Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου επισημαίνοντας την επικινδυνότητα για την υγεία των πολιτών. Ο Οργανισμός ζήτησε την Πέμπτη επιτακτικά από τις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να αντιμετωπίσουν τα e-cigarettes όπως ακριβώς τα τσιγάρα με καπνό και να απαγορεύσουν τις διάφορες γεύσεις ως επιβλαβείς.
Ο ΠΟΥ επικαλείται επιστημονικές μελέτες και επισημαίνει πως τα στοιχεία που δείχνουν τους ατμοποιητές (vapes) να έχουν βοηθήσει ανθρώπους να κόψουν το κάπνισμα είναι ανεπαρκείς. Αντίθετα, είναι επικίνδυνοι για την υγεία και θα μπορούσαν να προκαλέσουν εθισμό στην νικοτίνη σε μη καπνιστές, ιδιαίτερα σε παιδιά και νέους.
«Παιδιά στρατολογούνται και παγιδεύονται σε νεαρή ηλικία για να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά τσιγάρα και μπορεί να εθιστούν στην νικοτίνη» τονίζει ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ.
Ο ΠΟΥ απηύθυνε έκκληση για απαγόρευση όλων των αρωματικών, όπως το μεντόλ, και υψηλή φορολογία και απαγόρευση χρήσης σε δημόσιους χώρους.
Σύμφωνα με τον Οργανισμό, οι ατμοποιητές παράγουν ουσίες που προκαλούν καρκίνο και δημιουργούν κινδύνους για την καρδιά και τους πνεύμονες. Ενδέχεται, επίσης, να βλάψουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου σε νεαρά άτομα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ