Την ώρα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν μάχη με τις φλόγες στην περιοχή των Άνω Ακρίων του δήμου Γόρτυνας στο Ηράκλειο Κρήτης, σημειώθηκε ένα σοκαριστικό περιστατικό το οποίο έρχεται να γεννήσει ερωτήματα και να προκαλέσει αν μη τι άλλο μεγάλο προβληματισμό.

Σύμφωνα με το Cretalive ένα ελικόπτερο της πυροσβεστικής, το οποίο συνέδραμε στην μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης στη φωτιά στο Ηράκλειο, δέχθηκε επίθεση με πέτρες την ώρα που πήγε να γεμίσει νερό.

Συγκεκριμένα, το ελικόπτερο πήγε στη λιμνοδεξαμενή, στην περιοχή των Δαμανίων, για να γεμίσει με νερό και δέχθηκε επίθεση με πέτρες από αγνώστους που προφανώς δεν ήθελαν να… σπαταλήσει η πυροσβεστική το νερό τους για την κατάσβεση φωτιάς!

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, υπάρχει η μαρτυρία πιλότου ότι είδε τουλάχιστον ένα άτομο να σταματά με μια δίκυκλη μηχανή και να μαζεύει πέτρες, προκειμένου να τις πετάξει στο ελικόπτερο…

Σημειώνεται πως στην περιοχή είχε ηχήσει το 112 καλώντας τους κατοίκους να εκκενώσουν τα χωριά Άνω Άκρια, Κάτω Άκρια, Μοριά, και Ατσιπάδες και να απομακρυνθούν προς Ασήμι.

Το απίστευτο περιστατικό έχει γίνει γνωστό στις αρχές που διεξάγουν έρευνες για να βρεθούν οι πρωταγωνιστές του πρωτοφανούς επεισοδίου.