Ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε πως το υπ. Υγείας επέβαλε πρόστιμο ύψους 800.000 ευρώ σε έναν γιατρό επειδή σε έναν μόνο μήνα έγραψε χιλιάδες φάρμακα στη μητέρα του, τα οποία στη συνέχεια πουλούσε.

«Καταλογίσαμε σε έναν γιατρό, για έναν μόνο μήνα, 800.000 πρόστιμο. Διότι έγραφε ασταμάτητα χιλιάδες φάρμακα και τα εκτελούσε στο ίδιο φαρμακείο. Και τα έγραφε όλα στη μητέρα του. Πήρε το ΑΜΚΑ της μητέρας του και έγραφε ασταμάτητα. Παίρνει το σκεύασμα και το πουλάει. Θα βγάλουμε πολλά. Με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση είναι τελείως ανόητο να κάνουν κάποιοι γιατροί αυτά τα πράγματα. Πλέον οι έλεγχοι κατά της απάτης είναι πολύ δυνατοί και οι έλεγχοι θα γίνουν αναδρομικά προς τα πίσω. Δεν θα ξεφύγει κανένας», είπε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί πάνω από 100 γιατροί και ήδη έχουν στείλει τα πρώτα σημειώματα για απολογίες και στοιχεία στον οικονομικό εισαγγελέα, ενώ επεσήμανε ότι θα επιβληθούν ποινικές κυρώσεις. «Οι υπερσυνταγογραφήσεις αυξάνουν τουλάχιστον κατά 50 εκατ. ευρώ τη φαρμακευτική δαπάνη για τον ΕΟΠΥΥ», ανέφερε ο κύριος Γεωργιάδης.