Δεν θα έβαζα υποψηφιότητα στις εκλογές αν μιλάμε στο επίπεδο των πολιτικών ευθυνών», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Παρασκευής, για την υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ερωτηθείς για το τι θα έκανε ο ίδιος εάν ήταν στη θέση του πρώην υπ. Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή.
Παράλληλα, ο κ. Φλωρίδης είπε πως δεν οδηγεί πουθενά σήμερα η τυχόν παραίτηση του πρώην Υπουργού Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, από την βουλευτική ασυλία, ενώ κατηγόρησε για θεατρινισμό και εξαπάτηση της κοινής γνώμης τον Χρήστο Σπίρτζη ο οποίος χτες, με επιστολή του, ζήτησε την άρση της ασυλίας του και τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών του για την υλοποίηση της σύμβασης 717 της ΕΡΓΟΣΕ.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο υπουργός Δικαιοσύνης απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή και για το αν ο ίδιος στη θέση του έβαζε υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές, σημείωσε ότι «αν μιλάμε στο επίπεδο των πολιτικών ευθυνών, εγώ δεν θα έβαζα υποψηφιότητα στις εκλογές αν ήμουν στη θέση του».
«Ναι είναι καθαρό. Και δεν υπάρχουν πολλοί σαν και εμένα που έχουν παραδώσει την έδρα τους» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φλωρίδης.
Ο υπ. Δικαιοσύνης συνέχισε λέγοντας: «Οταν τελειώνει μια Εξεταστική Επιτροπή, η Βουλή εξετάζει αν υπάρχουν στοιχεία για προσωποποιημένη ποινική ευθύνη κατά συγκεκριμένων προσώπων ώστε να ασκηθεί δίωξη. Οταν υπάρχουν στοιχεία, τα κόμματα θα μπορούσαν να υποβάλλουν αίτημα για Προανακριτική Επιτροπή, όμως κανένα από τα 8 κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έκανε τέτοιο αίτημα, προφανώς διότι δεν υπάρχουν στοιχεία τέτοια. Ακουσα τον κ. Φάμελλο να λέει το δίλημμα είναι εάν θα υποβάλλουμε αίτημα για Προανακριτική Επιτροπή ή θα εμπιστευτούμε την διαδικασία της Δικαιοσύνης και τελικώς αποφασίσαμε το δεύτερο».
«Θα σκύβουμε πάντα το κεφάλι στον θρήνο και στον πόνο των συγγενών των θυμάτων. Θέλουν να ριχτεί φως και όλοι θέλουμε να ριχτεί φως στην υπόθεση, αλλά υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που εκμεταλλεύονται αυτόν τον αληθινό πολιτικό πόνο για να προκαλέσουν προβλήματα και στην Ελλάδα και στην κυβέρνηση. Καθυστερούσε πέντε χρόνια η διαδικασία για το Μάτι και μετά επί έναν χρόνο έψαχναν να βρουν αίθουσα για να γίνει δίκη. Υπήρχαν ευρωβουλευτές της ΝΔ να ψιθυρίζουν και να κατηγορούν την Ελλάδα για αυτό;», είπε ο Γιώργος Φλωρίδης σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.