Αποφυλακίστηκε η Πόλα Ρούπα, μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».
Σύμφωνα με πληροφορίες το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θήβας έκανε δεκτό το αίτημά της για υφ΄ όρον απόλυση καθώς είναι μητέρα ανήλικου τέκνου.
Η πρώτη φορά που συνελήφθη ήταν τον Νοέμβριο του 1995 στην κατάληψη του Πολυτεχνείου μαζί με 393 ακόμα άτομα, στους οποίους συμπεριλαμβάνονταν δύο ακόμα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα: ο Νίκος Μαζιώτης και ο Σαράντος Νικητόπουλος.
Έπειτα προσήχθη το 1997, όταν ο σύντροφός της συνελήφθη για τοποθέτηση βόμβας έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης ως ένδειξη αλληλεγγύης στις κινητοποιήσεις των κατοίκων της ανατολικής Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, αφέθηκε όμως ελεύθερη ελλείψει ενοχοποιητικών στοιχείων. Τον Ιανουάριο του 2014 ορίστηκε αμοιβή ως αντάλλαγμα για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό τους, ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ για τον καθέναν από τους δύο, όπως είχε προαναγγείλει ο τότε Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.
Συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα
Τον Απρίλιο του 2010 συνελήφθησαν σε σπίτι στα Καλύβια Αττικής και προφυλακίστηκαν. Τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς και κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού γεννήθηκε ο γιος τους στον οποίο έδωσαν το όνομα, προς τιμήν του ιδεολογικού τους συντρόφου και τρομοκράτη, Λάμπρου Φούντα, που είχε σκοτωθεί την ίδια περίοδο σε συμπλοκή με την αστυνομία. Τον Οκτώβριο του 2011 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους λόγω παρέλευσης του 18μηνου, έως ότου τους παραβιάσουν τον Ιούνιο του 2012 κι εξαφανιστούν, με αποτέλεσμα τον Απρίλιο του 2013 να καταδικαστούν ερήμην σε 50 χρόνια κάθειρξη για τη συμμετοχή τους στον Επαναστατικό Αγώνα και τη δράση της οργάνωσης έως το 2010.
Επιχείρηση απόδρασης
Στις 21 Φεβρουαρίου 2016 η Ρούπα έθεσε σε εφαρμογή σχέδιο για την απόδραση του συντρόφου της καθώς και των μελών της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς Γιώργο Πολύδωρο, Χρήστο Τσάκαλο, Γεράσιμο Τσάκαλο και Όλγα Οικονομίδου με ελικόπτερο. Λίγο αφότου το αεροσκάφος απογειώθηκε από χωριό της Αργολίδας, η Ρούπα επιχείρησε να πάρει τον έλεγχο υπό την απειλή όπλου. Ο πιλότος αμύνθηκε και, έπειτα από συμπλοκή κατά την οποία κινδύνεψαν να συντριβούν, το ελικόπτερο εν τέλει προσγειώθηκε με φόρα στο έδαφος.
Στο μακροσκελές κείμενο που δημοσίευσε η Ρούπα μερικές μέρες μετά το γεγονός ανέφερε πως η ενέργεια αυτή «εντασσόταν μέσα στα πλαίσια της συνέχισης της δράσης του Επαναστατικού Αγώνα» και ισχυρίστηκε πως ουδέποτε υπήρξε η πρόθεση να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή του πιλότου.