Την συγκλονιστική στιγμή που μια συμμορία εισβάλει με όπλα στα χέρια σε αποθήκη με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα έχει καταγράψει κάμερα ασφαλείας στο Γουέστ Μίντλαντς στη Βρετανία.

Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου δείχνει μαυροφορεμένους άνδρες με κουκούλες να σπάνε τη βιτρίνα με τα όπλα στα χέρια χρησιμοποιώντας βαριοπούλες.

Έχει προηγηθεί η εικόνα του ενός δράστη, ο οποίος έχει μπει στο εσωτερικό του μαγαζιού και πυροβολεί για να σπάει μια από τις εσωτερικές πόρτες, που στέκεται… εμπόδιο μεταξύ του ίδιου και της λείας του.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες

ΛΗΣΤΕΙΑ

ΛΗΣΤΕΙΑ

Μαυροφορεμένοι με κουκούλες

Οι συνεργοί του, όπως αποτυπώνεται στο βιντεοληπτικό υλικό, χτυπάνε με μανία τη τζαμαρία της βιτρίνας για να τη σπάσουν και να μπορέσουν να κλέψουν ό, τι υπάρχει στις προθήκες. Όλοι φοράνε μαύρα και έχουν στο κεφάλι κουκούλες που καλύπτουν όλο τους το πρόσωπο προκειμένου να μην φαίνονται τα χαρακτηριστικά τους.

Μια δυσάρεστη έκπληξη, όμως, περίμενε τους έξι συνολικά κακοποιούς. Κι αυτό, γιατί ενώ είναι στη διαδικασία να σπάνε και να πυροβολούν, ξαφνικά όλοι τρέπονται σε φυγή.

ΛΗΣΤΕΙΑ

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, αν και δεν είναι εμφανές στο βίντεο μέσα στο κατάστημα την ώρα της εισβολής υπήρχαν τουλάχιστον δύο άνθρωποι, οι οποίοι τραυματίστηκαν αρκετά σοβαρά ο ένας στο χέρι και ο δεύτερος στον λαιμό.

Η επίθεση συνέβη τον Ιανουάριο του 2023 και πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε η δίκη των δραστών. Σύμφωνα με τις Αρχές, πρόκειται για σεσημασμένη συμμορία, τα μέλη της οποίας καταδικάστηκαν σε πολυετείς ποινές φυλάκισης.

ΛΗΣΤΕΙΑ

Έφυγαν με… άδεια χέρια

Στο ίδιο βίντεο, αξίζει να σημειωθεί ότι φαίνονται πλάνα και από προηγούμενες ημέρες, οπότε και οι δράστες έκαναν κατόπτευση του χώρου και της περιοχής, προκειμένου να ξέρουν πώς θα μπουν, αλλά και πώς θα φύγουν.

Το… δυσάρεστο για τους επίδοξους ληστές ήταν ότι τελικά, όχι μόνο έφυγαν με άδεια χέρια, αλλά και συνελήφθησαν λίγους μήνες μετά, έπειτα από ενδελεχείς έρευνες της Αστυνομίας.