Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών επίσημα διαπιστευμένος φορέας στα όργανα της ευρωπαϊκής ένωσης, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευρωπαίων Δικηγόρων (European Lawyers Foundation) και τους Δικηγορικούς Συλλόγους του Βελγίου, το Ίδρυμα Κατάρτισης Δικηγόρων της Βουλγαρίας Krastyu Tsonchev, τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο, τον Δικηγορικό Σύλλογο Παρισιού, τον Εθνικό Δικηγορικό Σύλλογο Ρουμανίας, τον Δικηγορικό Σύλλογο Πολωνίας και το Γενικό Συμβούλιο Δικηγορικών Συλλόγων Ισπανίας,συμμετέχει στο ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα “Training of lawyers in various areas of EU Law – TRAVAR” (JUST-2023-JTRA-101136553).

Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται σε ποσοστό 90/100 από το Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Δικαιοσύνη και μόλις σε ποσοστό 10/100 από τον συμβεβλημένο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.
Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Δικηγόρων στο Ποινικό Δίκαιο και δη στα νομοθετήματα της ΕΕ –κοινοτικές οδηγίες, που αφορούν στο δικαίωμα πρόσβασης σε δικηγόρο, το τεκμήριο της αθωότητας, το αίτημα δωρεάν νομικής βοήθειας, καθώς και στην συγκριτική παραβολή των δικονομικών κανόνων σε χώρες-μέλη της Ε.Ε.
Συντονιστής του Προγράμματος για την Ελλάδα, Νικόλαος Β.Κουτκιάς, Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην CCBE.
Σε εκτέλεση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί:

-Σεμινάριο  για το Ποινικό Δίκαιο  με τίτλο «Training of Lawyers on EU Instruments on procedural rights in criminal proceedings(CRIMILAW)»
στην αίθουσα τελετών  του ΔΣΑ «Μιχάλης Ζαφειρόπουλος»  (Ακαδημίας 60, 1ος όροφος) στις 27 και 28 Μαΐου 2024.
Επισυνάπτεται σχέδιο προγράμματος με τις θεματικές ενότητες
Στο σεμινάριο αυτό θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι ομιλητές από τους συμμετέχοντες δικηγορικούς συλλόγους.
Κατά τη δεύτερη ημέρα του σεμιναρίου θα υπάρξει δικτύωση με τους ξένους δικηγόρους και εργαστήριο.

Η παρούσα ανακοίνωση αφορά την πρόσκληση υποβολής συμμετοχών για το σεμινάριο της Αθήνας, το οποίο απευθύνεται σε Δικηγόρους Αθηνών. Το σεμινάριο θα  παρακολουθήσουν 20 δικηγόροι Αθηνών, ενώ θα βρίσκονται και συνολικά 14 δικηγόροι από τους  δικηγορικούς συλλόγους εταίρους του προγράμματος (Ιταλία, Ιρλανδία, Πολωνία, Γαλλία, Κύπρος, Ισπανία).

Στο χώρο του σεμιναρίου θα υπάρχει υπηρεσία catering για τους συμμετέχοντες (buffet, soft drinks και καφές).

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Αγγλική γλώσσα και απαραίτητη προϋπόθεση είναι η πολύ καλή γνώση της Αγγλικής.

Σε αυτούς που θα παρακολουθήσουν τα σεμινάρια θα χορηγηθεί πιστοποιητικό από το Ίδρυμα Ευρωπαίων Δικηγόρων και είναι υποχρεωτική η υπογραφή στη λίστα συμμετεχόντων του Ιδρύματος Ευρωπαίων Δικηγόρων.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 60 ευρώ για τους Δικηγόρους Αθηνών όπου συμπεριλαμβάνονται πέρα από τη συμμετοχή και το catering.
Καλούνται όσοι Δικηγόροι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν  στο σεμινάριο TRAVAR της Αθήνας να συμπληρώσουν και να αποστείλουν τη συνημμένη στην ανακοίνωση ,αίτηση-δήλωση ανάληψης στο email  [email protected]  (κ. Τσίρη Αναστασία) μέχρι 27/05/2024.

Σημείωση: Ενημερώνεται από το Ίδρυμα Ευρωπαίων Δικηγόρων ότι το πλαίσιο συμμετοχής είναι αυστηρό και η παρουσία των δικηγόρων είναι υποχρεωτική και τις δυο μέρες του σεμιναρίου για τη λήψη του πιστοποιητικού.