Πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Μηχανικών και του Ινστιτούτου Άμυνας Manohar Parrikar για Στρατηγικές Μελέτες και Ανάλυση απέκτησε η Pakistan Cyber Force, φέρνοντας τις δύο χώρες όλο και πιο κοντά στην πραγματική σύγκρουση.
Στο πλαίσιο της αυξανόμενης έντασης μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Pahalgam, Πακιστανοί χάκερ στοχεύουν ιστοσελίδες του ινδικού αμυντικού τομέα.
Σύμφωνα με πηγές των ινδικών Μέσων Ενημέρωσης, οι κυβερνοεπιθέσεις ενδέχεται να έχουν εκθέσει ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με το προσωπικό της άμυνας, συμπεριλαμβανομένων των διαπιστευτηρίων σύνδεσης τους.
Ευαίσθητα δεδομένα
Η ομάδα Pakistan Cyber Force ανέφερε ότι οι χάκερ της απέκτησαν πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Μηχανικών και του Ινστιτούτου Άμυνας Manohar Parrikar.
Η ίδια ομάδα, σύμφωνα με τις πηγές, προσπάθησε επίσης να παραβιάσει την ιστοσελίδα της Armoured Vehicle Nigam Limited, μιας Δημόσιας Επιχείρησης υπό το Υπουργείο Άμυνας.
Οι πηγές ανέφεραν ότι η ιστοσελίδα της Armoured Vehicle Nigam Limited έχει τεθεί εκτός λειτουργίας για πλήρη έλεγχο, προκειμένου να εκτιμηθεί το μέγεθος των πιθανών ζημιών που προκλήθηκαν από την απόπειρα χάκινγκ.
Οι ειδικοί κυβερνοασφάλειας, σύμφωνα με τις πηγές, παρακολουθούν ενεργά τον κυβερνοχώρο για να ανιχνεύσουν τυχόν νέες επιθέσεις, ιδιαίτερα εκείνες που ενδέχεται να χρηματοδοτούνται από απειλητικούς παράγοντες συνδεδεμένους με το Πακιστάν.
Επιπλέον, λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα για την ενίσχυση των υποδομών ασφαλείας και την προστασία από περαιτέρω απόπειρες εισβολής.
Απειλές από την Ομάδα Cyber Force του Πακιστάν
Ο λογαριασμός Pakistan Cyber Force, που πλέον είναι αναγνωρισμένος στην Ινδία, ανήρτησε εικόνες από μια ιστοσελίδα της Armoured Vehicle Nigam Limited.
Στην εικόνα, ένα ινδικό τεθωρακισμένο είχε αντικατασταθεί με έναν πακιστανικό τεθωρακισμένο.
Σε άλλη ανάρτηση υπήρχε μια λίστα ονομάτων, προφανώς Ινδών στρατιωτικών, συνοδευόμενη από το μήνυμα: “Χακαρισμένο. Η ασφάλειά σας είναι αυταπάτη.
Τα δεδομένα του MES (Στρατιωτική Υπηρεσία Μηχανικών) ανήκουν σε εμάς”. Ο λογαριασμός ισχυρίστηκε ότι είχε αποκτήσει πάνω από 10 GB δεδομένων από 1.600 χρήστες στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Άμυνας Manohar Parrikar.